open-navfaktor-logo
search
Izborna skupština
Izabrano novo rukovodstvo IO KO SDA Livanjskog kantona: Hikmet Hodžić novi predsjednik
U prepunoj velikoj Sali BZK Preporod Livno sinoć je održana je Izborna konstituirajuća Skupština KO SDA Livanjskog kantona.
29.02.2020. u 16:03
get url
text

Pored izabranih delegata, Izbornoj skupštini prisustvovao je i veliki broj članova i simpatizera stranke, kao i veliki broj predstavnika društvenog, kulturnog i vjerskog života Livanjskog kantona.

Jednoglasnom odlukom prisutnih delegata na Skupštini KO Stranke demokratske akcije Livanjskog kantona, dr. sc. Hikmet Hodžić izabran je za predsjednika Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA.

{$galerijaFotografija}

Hodžić je, kao dugogodišnji istaknuti član SDA, predložen od sva četiri gradska odnosno općinska odbora SDA u Kantonu 10, te kao kandidat deklarativno dobio povjerenje članstva da predstavlja stranku u narednom periodu.

Nakon uspješno provedenih izbornih Skupština u jednom Gradskom i tri Općinska odbora Livanjskog kantona, od predlaganih kandidata za potpredsjednike su izabrani: Nasko Zahirović iz Tomislavgrada i Arif Kovačević iz Glamoča.

Također je tajnim glasanjem izabrano i preostalih šest članova Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA K10.

Obraćajući se stranačkim kolegicama i kolegama, novoizabrani predsjednik Izvršnog odbora Kantonalne organizacije SDA K10 Hodžić je apostrofirao je kako je jedinstvo stranke na svim nivoima osnovni zadatak i da tom segmentu namjerava posvetiti maksimalnu pažnju.

- Međusobno razumijevanje i sinergija Izvršnog odbora Kantonalne organizacije sa svim odborima u Kantonu i šire je jako bitna. Namjera nam je maksimalno sarađivati i sa svim institucijama i organizacijama na ovom prostoru, a posebnu pažnju ćemo posvetiti obrazovanju i mladima u Livanjskom kantonu - kazao je Hodžić.

Izabrano novo rukovodstvo IO KO SDA Livanjskog kantona, 29.02.2020.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.