open-navfaktor-logo
search
Okupljanje u Zenici
Izabranici Slavena Muse rame uz rame, kakve li je preporuke dao Komitet za sportsku medicinu FSBiH?
Poslije duže pauze danas se u Trening centru FSBiH u Zenici ponovo okupila jedna reprezentativna selekcija.
13.06.2020. u 20:22
get url
text

Prvi su na teren istrčali U-18 reprezentativci predvođeni selektorom Slavenom Musom, a iz press-služe Saveza putem zvanične stranice javnost je obaviještena kako se "pripreme odvijaju po posebnim preporukama Komiteta za sportsku medicinu FSBiH", i to su u "skladu sa svim zdravstveno-epidemiološkim procedurama".

VEZANI TEKST - Licemjerstvo "level PRO": Misle li u FSBiH na zdravlje mladih fudbalera?

O kakvim preporuka Komiteta za sportsku medicinu FSBiH je riječ nije nam poznato. Ipak, u vrijeme kada pojedini kantoni u FBiH, zbog porasta broja slučajeva zaraze koronavirusom, razmišljaju opet o uvođenju strožijih mjera, mladi bh. fudbaleri i nisu poštovali pravilo o socijalnoj distanci. U prilog ovoj tvrdnji najbolje govori fotografija na kojoj izabranici Slavena Muse stoje rame uz rame, dok im selektor nešto objašnjava.

U okupljanju omladinskih selekcija ne bi bilo ništa sporno, da nakon odluke o završetku sezone koju je potvrdio Izvršni odbor FSBiH brojni "stručnjaci" nisu kazali kako misle na zdravlje fudbalera i tvrdili kako je prekid sezone za dobrobit bh. fudbala.

Inače, prema podacima dostupnim na zvaničnoj internet stranici Saveza Komitet za sportsku medicinu čine Adnan Šatrović (predsjednik), Aleksandar Jakovljević (prvi potpredsjednik), Emir Miletić (drugi potpredsjednik), dok su čanovi Darko Čondrić, Mustafa Avdagić i Slavko Ždrale. Zoran Kadijević je zamjenski član.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.