open-navfaktor-logo
search
Glasalo 416.746 osoba
Izabrane najbolje fotografije Anadolije za 2022. godinu
Najbolje fotografije godine fotoreportera Anadolije izabrane su glasovima 416.746 osoba.
02.02.2023. u 22:29
get url
text
Noćni let

Izbor najbolje fotografije unutar turske novinske agencije prvi put je održan 2012. godine, a i ovog puta su birane fotografije godine u tri kategorije.

Najbolje fotografije u kategorijama Vijest, Okoliš i život i Sport birane su između 85 koje su ušle u uži izbor.

U procesu glasanja za najbolju fotografiju Anadolije svake godine učestvuju i zvaničnici brojnih zemalja, kao i druge poznate ličnosti iz javnog života.

Za najbolju fotografiju godine u kategoriji Vijest izabrana je fotografija "Noćni let", koju potpisuje fotoreporter Dogukan Keskinkilic.

Fotografija prikazuje nastup akrobatskog tima Turskog ratnog zrakoplovstva uoči ceremonije otvaranja Petih islamskih igara solidarnosti u centralnoj turskoj provinciji Konya, u kadru sa mjesecom na nebu.

Fotografija autora Bestamija Bodruka, koja prikazuje učiteljicu Nursel Gunduzalp Gulsever i nastavnika prirodnih nauka Recepa Guna u posjeti seoskoj djeci, zauzela je prvo mjesto u kategoriji Okoliš i život. Njih dvoje kroz pripovjedanje nastoje djeci približiti nauku i obogatiti im maštu.

Fotografija "Talas radosti" autora Hakana Buraka Altunoza osvojila je prvo mjesto u kategoriji Sport. Altunozova fotografija prikazuje susret prvaka turske Super lige Trabzonspora sa navijačima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.