open-navfaktor-logo
search
Potpisan sporazum
Iz Živinica uskoro brže do Tuzle, Kalesije i Zvornika
Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković predstavnicima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Općine Kalesija potpisao je okvirni Sporazum o udruživanju sredstava za izgradnju putne dionice Rainci Donji - Pedići - Tupković.
01.09.2020. u 15:28
get url
text
Put Živinice-Kalesija
Put Živinice-Kalesija

Radi se o izgradnji putne dionice koja će spajati Grad Živinice i općinu Kalesija na brži i kvalitetniji način, a bit će i kvalitetnija putna komunikacija istočnog dijela Živinica sa Tuzlom.

Iz Živinica se izgradnjom ove putne dionice otvara put prema Zvorniku, Tuzli i Kalesiji, a stvara se i pogodno tlo za zajedničku saradnju za razvoj turizma na području Grada Živinice, objavio je na svojoj Facebook stranici Samir Kamenjaković, gradonačelnik Živinica.

Inicijalna sredstva za realizaciju ovog projekta osigurali su Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice, te sufinansiranjem Grada Živinice i Općine Kalesija. Živinice će u izgradnju putne dionice uložiti 230.000 maraka.

- Ovaj projekat za nas je veoma važan jer želimo sa Općinom Kalesija ostvariti saradnju u razvoju turizma. Dogovaramo i izgradnju biciklističkih staza - kazao je Kamenjaković. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.