Pored navedenog novčanog iznosa, posebno je naglašeno, izrečena je i finalna opomena u kojoj se navodi da ukoliko se ponove slični incidenti stadion Rođeni će biti suspendovan.

- Navedena novčana kazna jedna je od najrigoriznijih koje je naš klub zaprimio i predstavlja uistinu veliki udarac za klub pri ostvarenju naših zajedničkih ciljeva, a što zasigurno jeste kontinuiran razvoj i napredak svih segmenata djelovanja kluba, te svakako borba za mjesta koja bi nam naredne sezone omogućila učešće u evropskim takmičenjima.

VEZANI TEKST - Navijači "koštali" Sarajevo više od 100.000 KM, iz Bordo tima poslali alarmantan apel

U trenutku kada naš momci na terenu bilježe odlične rezultate, kada smo započeli sa jednim od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata, kada se sinergija između navijača i kluba jasno može osjetiti na svakom koraku, ovakvi trenuci predstavljaju jasan poziv na oprez za sve nas.

Kao što smo, u našem nedavnom saopćenju za javnost i napomenuli, Fudbalski klub Velež ponosan je na činjenicu da je stadion Rođeni posljednjih godina postao mjesto kojeg rado posjećuju čitave porodice koje su upravo u našem domu u mogućnosti uživati u istinskom fudbalskom ambijentu. Tome u prilog govori i činjenica da je stadion Rođeni, sa prosjekom od 3671, treći po broju gledalaca u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Fudbalski klub Velež Mostar koristi ovu priliku da apeluje na sve naše navijače da u sportskom, navijačkom duhu, atmosferi koja je po mnogočemu jedinstvena u našoj zemlji budemo pozitivan vjetar u leđa našim Rođenima. Da se suzdržimo od korištenja pirotehničkih sredstava, kao i isticanja parola koje mogu dovesti do novih kazni i, ne želimo ni pomisliti, suspenzije našeg stadiona, a što osim u rezultatskom smislu može u značajnoj mjeri uticati i na finansijsku stabilnost našeg kluba - poručili su iz Veleža.

Podsjetimo, nešto ranije su reagovali iz FK Sarajevo koji su također pozvali svoje navijače da ne koriste pirotehniku.