open-navfaktor-logo
search
Istrage u toku
Iz UEFA-e poručili: Rezultati žrijeba nisu konačni, tek trebaju biti potvrđeni
Iz UEFA-e su nakon oba žrijeba poručili kako rezultati nisu konačni i da može doći do eventualnih promjena
18.06.2019. u 16:07
get url
text

Predstavnici Bosne i Hercegovine u Evropi naredne sezone danas saznali imena svojih protivnika. Sarajevo nije imalo sreće u žrijebu, a aktuelni prvak naše zemlje za plasman u drugo pretkolo Lige prvaka borit će se sa slavnim škotskim Celticom. Ipak, ukoliko i bude eliminisan, Bordo tim će se plasirati direktno u treće pretkolo Evropske lige.

Zrinjski će u prvom pretkolu drugog po snazi evropskog takmičenja igrati protiv Akademije Pandev, dok će protivnik Širokom biti kazahstanski Kairat Almaty. Radnik će u istoj fazi takmičenja za rivala imati Spartak iz Trnave.

Iz UEFA-e su nakon oba žrijeba poručili kako rezultati nisu konačni i da može doći do eventualnih promjena s obzirom na ishode istraga koje su u toku, a žrijeb tek treba da bude potvrđen.

Ova poruka, koju je zvanična internet stranica Evropske fudbalske federacije objavila nakon oba žrijeba, mogla bi se vrlo lako odnositi i na predstavnike iz naše zemlje, tačnije na Radnik, s obzirom na to da je FK Željezničar u ponedjeljak uputio žalbu Međunarodnom sudu za sportsku arbitražu (CAS).

Posjećanja radi, Drugostepena komisija za licenciranje N/FSBiH klubu sa Grbavice nije odobrila licencu za nastup u Evropi, pa su Plavi odlučili pravdu pozražiti kod CAS-a, čije je sjedište u Lozani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.