Međutim, samo mjesec dana nakon imenovanja na poziciju načelnika Općine Ilidža, navode iz SDA, Nermin Muzur je uspio prekršiti svoj populistički predizborni slogan zapošljavanjem čak dvije osobe bliske njemu i stranci iz koje dolazi.

- Prvi je slučaj porodičnog zapošljavanja pomoćnika Benjamina Meška. Njegova dajdžinica je Nermina Memić, aktuelna vijećnica stranke Narod i pravda u Općinskom vijeću Ilidža, koja je na proteklim izborima bila na broju dva liste te stranke za Općinsko vijeće. Benjamin Mešak je sa mjesta pomoćnika načelnika za privredu i finansije iz Općine Novo Sarajevo prebačen na poziciju pomoćnika načelnika za finansije u Općini Ilidža - kaže se u saopćenju OO SDA.

Navode da je drugi slučaj upošljavanje preko kumskih veza. Naime, u Općinu Ilidža je zaposlena i Lejla Abazović, rođena Lihovac, sestra Faruka Lihovca, kojem je Nermin Muzur vjenčani kum. Lejla Abazović je sa mjesta stručne saradnice za pitanja mladih u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS prebačena u Službu za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje Općine Ilidža.

- Nažalost, iz stranke Narod i pravda su ponovo pokazali svoju nedosljednost i populizam. Iz navedenih primjera zapošljavanja, umjesto "Ilidže jednakih, a ne privilegovanih", svjedočimo "Ilidži jednakijih i povlaštenih" - zaključeno je u saopćenju.