open-navfaktor-logo
search
Poslije derbija
Iz Salinesa poručuju: Aferim kreatori budućnosti bh. futsala, juniori čekiraju karte za Njemačku
Najbolji futsal tim Bosne i Hercegovine Mostar SG je u derbiju 11. kola Premijer lige nadigrao Salines u Mostaru rezultatom 4:1.
19.02.2022. u 23:19
get url
text

Pogotke za domaće dali su Aladžić (10. minuti), Kahvedžić (15., 40. minut) i Rajčević (19. minut), dok je za goste iz Tuzle jedini pogodak postigao Avdić u 20. minuti.

Poraz su rezimirali u Salinesu, uz opasku "da za razliku od malih klubova imaju izvještaju i poslije svake izgubljene utakmice".

- Ne boli ovaj poraz previše. Na megdan aktuelnom prvaku naše države smo otišli desetkovani i takvi pružili više nego solidan otpor favorizovanom domaćinu. Ko zna šta bi bilo, da smo mi koristili naše brojne šanse u omjeru koji je imao Mostar - navode iz Salinesa uz napomenu da su bili bez Darka Milanovića, Davora Arnautovića, Osmana Beganovića i Admira Ćorhodžića, koji je povrijeđen bio na spisku da se ispoštuje pravilnik.

- Zato su tu bili naši U-19 reprezentavici, kojima su sudije, jasno pokazale kakva ih budućnost čeka u našem futsalu. Aferim kreatori budućnosti bh. futsala. U-19 mladići već čekiraju karte za Njemačku, Hrvatsku, Sloveniju - dodaju iz Salinesa.

- Samo ih entuzijasti (budale) poput nas još drže ovdje. Poraz od 4:1 je u najmanju ruku previsok, ali dobro smo i prošli - poručili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.