open-navfaktor-logo
search
Brčko
Iz pištolja ubio komšiju: Tužilaštvo traži pritvor za 86-godišnjeg Mulu Elezovića
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH predložilo je određivanje pritvora za Mulu Elezovića (86) osumnjičenom da je juče u mjestu Islamovac, južno od Brčkog, hicima iz vatrenog oružja ubio Sabriju Fazlovića (56).
23.02.2022. u 17:38
get url
text

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog  i bojazni da bi uništavanjem dokaza ili tragova krivičnog djela mogao ometati krivični postupak.

Tužilaštvo Distrikta otvorilo je istragu protiv Elezovića zbog sumnje da je jučer oko 10 sati, u voćnjaku koji se nalazi u neposrednoj blizini njegove vikend kuće, nakon kraće rasprave, hicima iz vatrenog oružja pogodio Fazlovića u predjelu gornjeg dijela tijela, usljed čega je žrtva na mjestu preminula.

Kako se navodi u naredbi o provođenju istrage, Elezović se potom udaljio s mjesta događaja, otišavši do svoje vikend kuće, a zatim u pravcu islamovačke rijeke gdje se predao pripadnicima Policije Brčko distrikta BiH.

VEZANI TEKST - Sve zbog ovaca u tuđoj njivi: Iz pištolja ubijen Sabrija Fazlović iz Brčkog, uhapšen komšija

Pošto je uhapšen, policija je nad njim izvršila kriminalističku obradu nakon čega ga je danas predala Tužilaštvu Distrikta.

- Da bi se osiguralo njegovo daljnje prisustvo i uspješno vođenje krivičnog postupka, Tužilaštvo je podnijelo prijedlog Osnovnom sudu Distrikta da osumnjičenom odredi pritvor. Tužilaštvo je u prijedlogu ocijenilo da postoji opasnost od bjekstva osumnjičenog, kao i bojazan da bi uništavanjem dokaza ili tragova krivičnog djela mogao ometati krivični postupak - navode iz Tužilaštva..

U međuvremenu, Tužilaštvo u saradnji s policijom intenzivno nastavlja provođenje istražnih radnji usmjerenih na prikupljanje dokaza za krivično djelo ubistva, uključujući izvođenje obdukcije i određivanje potrebnih vještačenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.