Za su glasali Željka Cvijanović (SNSD), predsjedavajuća Predsjedništva BiH, i Denis Bećirović (SDP), član Predsjedništva BiH. Protiv je bio Željko Komšić (DF), član Predsjedništva BiH. 

"Osmorka", HDZ i SNSD su sklopile sporazum o formiranju vlasti na nivou BiH.

Naša stranka ocijenila je, povodom imenovanja Krišto, da će ovo biti najbrže formirano Vijeće ministara ikad.

VEZANI TEKST - Naša stranka ne insistira na "onome za šta nema konsenzusa": NATO nije uvjet stavljen pred Dodika

- To jasno pokazuje opredijeljenost nove vlasti za ono što smo potpisali u programskom dokumentu. U prvom redu ubrzane eurointegracije, a to znači jedno - poboljšanje životnog standarda naših građanki i građana - navodi se u saopćenju.

Najavili su da će brzo uslijediti i usvajanje budžeta za 2023. godinu.

- Građanima BiH u naredne četiri godine ćemo pokazati da je drugačiji način vođenja politike u interesu njih i države itekako moguć. Naš rad se neće mjeriti time ko je kome više procesa blokirao, već suprotno – ko je učinio više za dobrobit svih nas. U to ime pozdravljamo imenovanje predsjedavajuće Vijeća ministara i želimo joj uspješan rad - navodi se u saopćenju Naše stranke.

Iz Naroda i pravde su saopćili da će vlast na svim nivoima u BiH biti formirana rekordno brzo, što će, ako se zna da Vlada FBiH i neke kantonalne vlade rade u tehničkom mandatu već četiri godine, biti značajno sa aspekta rješavanja ključnih prioriteta građana BiH.

VEZANI TEKST - Bećirović saopćio da je Predsjedništvo BiH imenovalo Krišto, pitanja novinara ga nisu zanimala

Iz SDP-a su ocijenili, između ostalog, da se "stepen odgovornosti i efektivnosti dva člana Predsjedništva BiH pokazao iznimno bitnim za uspješnu saradnju i efikasan rad državnih institucija, a sve u interesu građana naše države". 

- Posebno treba pohvaliti činjenicu da su glasanjem za ovo imenovanje dva člana Predsjedništva BiH omogućila ubrzani proces integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Napominjemo da je jedan od uslova za pristup fondovima EU, koje su pred našu državu stavili najviši dužnosnici EU, brzo formiranje vlasti na svim nivoima i hitan rad na realizaciji uslova za pristupanje EU - stava su u SDP-u.

Dodaju da se radi o fondovima iz kojih će biti osigurana značajna sredstva za razvojne i socijalne programe od najvišeg državnog, ali i egzistencijalnog interesa građana Bosne i Hercegovine.

Čestitka je stigla i iz PDA.