open-navfaktor-logo
search
Čišćenje
Iz neumskog podmorja izvučena velika količina otpada
Akcija je provedena na lokacijama plaža Grand hotela Neum, hotela Sunce, hotela Zenit i odmarališta "Poštari"
27.05.2019. u 14:04
get url
text

Ronioci Hrvatskog ronilačkog kluba (HRK) Neum u nedjelju su organizirali akciju čišćenja neumskog podmorja od raznog otpada u kojoj je sudjelovalo oko 40 ronilaca iz ronilačkih klubova iz Dalmacije i Hercegovine, saopćeno je u ponedjeljak iz Općine Neum.

Akcija je provedena na lokacijama plaža Grand hotela Neum, hotela Sunce, hotela Zenit i odmarališta "Poštari".

Osim domaćina HRK Neum, svoj doprinos ovoj hvale vrijednoj akciji dali su REK Hvidra Split, zatim RK Dubrovnik, RK Neretva iz Metkovića, SEUH Mostar, ATJ Lučko, ERK Leut Blace, ERK Periska Ploče, RK Buško jezero Livno i ŠREK Vidra Ljubuški, te Granična policija.

U svega nekoliko sati ovi vrijedni ronioci su iz mora izvukli zaista veliku količinu raznog otpada.

Osim čovjeka, kao glavnog krivca za ovakvu situaciju u neumskom podmorju, veliku ulogu, kako ističu, ima i rijeka Neretva iz koje za vrijeme maestrala u maleni akvatorij dolazi različit otpad.

Ovo je ukupno četrnaesta godina kako HRK Neum, ponajviše svojom zaslugom i njegovanjem odnosa s prijateljskim klubovima iz RH i BiH, organizira eko akcije čišćenja ovog najvažnijeg prirodnog resursa Neuma.

Pokrovitelj akcije bila je Općina Neum, a svoj doprinos dali su i Turistička Zajednica HNK, Grand Hotel Neum, Hotel Sunce i Hotel Zenit.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.