open-navfaktor-logo
search
Spašavanje
Iz nabujalog Dunava hrvatski policajci spasili 16 migranata
Policajci su zatekli osobe koje su se u vodi držale za grane drveća, te ih izvukli iz vode i smjestili ih na jednu od tri brodice
03.06.2019. u 17:29
get url
text
Policijska brodica

Iz nabujalog Dunava danas su hrvatski policajci spasili 16 migranata, a tokom akcije spašavanja djelomično je potonulo policijska brodica, saopćeno je iz osječko-baranjske Policijske uprave.

Rano jutros, između 4,50 sati i 5,35 sati, policijski službenici granične policije Beli Manastir i Postaje granične policije Dalj zaprimili su pozive za pomoć na stranom jeziku te su sa tri službene policijske brodice krenuli u potragu.

Dolaskom do 1388,5 riječnog kilometra, u šumskom području poplavljenom uslijed nabujalog Dunava, policajci su zatekli osobe koje su se u vodi držale za grane drveća te ih izvukli iz vode i smjestili ih na jednu od tri brodice.

Zatim je, zbog vala kojeg je prolaskom izazvao veći brod, u policijsku brodicu počela prodirati voda te je ona djelomično potonula. Brzom reakcijom, policijski službenici su, iz nabujalog Dunava spasili 16 migranata koji, osim pothlađenosti, nisu povrijeđeni, saopćila je policija.

Po završetku uviđaja, uslijedit će izvlačenje policijske iz Dunava, ističu i policije, a prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.