open-navfaktor-logo
search
S mjesta događaja
Iz kuće u selu Turjak, u kojoj se muškarac zabarikadirao s majkom, od sinoć se ne čuje ništa
Prilaz kući u selu Turjak kod Bosanske Gradiške, gdje se od sinoć odvija drama nakon što se muškarac zabarikadirao unutra sa majkom, nije dozvoljen, javlja novinarka Faktora s mjesta događaja.
16.07.2020. u 10:54
get url
text

Policija je ogradila prilaz na ulici, oko 300 metara dalje.

Kako saznajemo na mjestu događaja, sa ovog mjesta se ništa nije čulo od sinoć.

{$galerijaFotografija}

Tridesečetverogodišnji muškarac, koji se sa majkom jučer poslije 18 sati zabarikadirao u kuću, ne odgovara policiji niti pregovaračkom timu,te nisu poznati nikakvi detalji o tome šta se zapravo unutra dešava.

Napadač se zove Dejan Borković. Komšije tvrde da ima psihičkih problema.

U ovim trenucima očekuje se dolazak policajaca iz Policijske uprave Doboj.

Napadnuti komšija Samardžija nam je, po dolasku iz policije, rekao da je sa Borkovićem u rodu. Kaže da nikada ranije nisu imali sukoba, niti ga se bojao.

- Sinoć je bio rođendan, a onda smo krenuli balirati sijeno. Od ujutro nas je napadao. Komšije mi rekle da zovem policiju, ali nisam htio. Mislio sam da će ga proći... On je meni od ujaka dijete. Kad sam mu prišao blizu, udario me nečim u glavu. Tek kad je palo, shvatio sam da je bomba. Bila je zelena bomba, ali nije izvadio osigurač. Kašika bombe me posjekla kod usta. Priletile su komšije, uhvatili ga s leđa, otimao se. Onda je pobjegao. Ubrzo je došla policija. Kako sam čuo, od sinoć su ga vidjeli samo jednom na prozoru... Niti im odgovara niti šta viče iz kuće - rekao nam je Samardžija.

S obzirom na to da talačka kriza traje od sinoć, a Borković ne odgovara policiji ni pregovaračkom timu, na ovo mjesto će uskoro stići i ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač.

Talačka kriza bosanska gradiška
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.