open-navfaktor-logo
search
Demant
Iz Janje reagirali na obavještajne spinove iz Banje Luke: Nismo leglo terorista, vaše laži unose nemir
Povodom teksta objavljenom na portalu Banjaluka.net, u kojem se za organizaciju pokušaja atentata na člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina optužuju bošnjački povratnici u entitet RS, reagirao je Savjet mjesne zajednice Janja.
26.09.2020. u 09:42
get url
text
Janja

Reagirajući na tekst "Vehabije planirale atentat na Dodika, Vučića i Vulina", u kojem se spominje Janja i ime Azema Aletovića iz Janje kao navodnog učesnika planiranja terorističkih akata, iz MZ Janja ističu da demantiraju sve navode vezane za to mjesto kao leglo terorističkih organizacija kao i sve navode vezano za ostala pomenuta imena koja se vežu za Janju.

Reakciju Savjeta MZ Janja u nastavku prenosimo u cijelosti:

VEZANI TEKST - Skretanje pažnje sa Viškovića i pada aviona: Dodik i Vučić preživjeli "atentate", za napade optužili Bošnjake

- Janja, kao najveća povratnička zajednica u Bosni i Hercegovini se u tekstu pominje na vrlo neprimjeren način, kao leglo terorista koji imaju svoje terororističke kampove za obuku, što je notorna laž. Od povratka u Janju od strane Bošnjaka nikada nije bilo niti jednog incidenta niti su Bošnjaci Janje ikakva prijetnja bilo kome. Mjesna zajednica je od strane predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini proglašena najtolerantnijom mjesnom zajednicom u BiH. Predstavnici Bošnjaka u Janji redovno održavaju sastanke sa prvim ljudima Policijske stanice u Janji, sve u cilju obezbijeđenja sigurnosti svih stanovnika Janje, te mira i saradnje sa institucijama RS-a.

Ovakve lažne informacije nanose štetu svima u Janji, unose nemir među njene stanovnike i narušavaju dobre međuljudske i međuetničke odnose. Naročito je ovim pogođen predsjednik Savjeta mjesne zajednice gospodin Azem Aletović sa svojom porodicom.

Želimo vas upoznati da je Azem Aletović cijenjeni i ugledni stanovnik Janje, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Janja, dugogodišnji aktivista u NVO sektoru koji je zaslužan za mnoge realizovane projekte iz kulture i humanitarnog rada za što je i dobio priznanje Grada Bijeljina 2015. godine (Srebrna značka Grada Bijeljina), osnivaču i predsjedniku BKUD-a "Mula Alija Sadiković", zaposlenom u gradskoj upravi Bijeljine, ocu četvero djece i čovjeku poznatom u ovom dijelu BiH po svom društvenom angažmanu, koji nikakve veze nikad nije imao sa okolnostima koje pominjete u tekstu.

Osobe koje se pominju u tekstu sa imenima Samir Begović i Nedžad Hajdurović uopće ne postoje kao stanovnici Janje! Sve to možemo lako dokazati na sudu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.