open-navfaktor-logo
search
Sanacija pruge
Iz GRAS-a pojasnili zbog čega će građani ispaštati do 1. decembra
Iz GRAS-a tvrde da je "pogrešno interpretirano" njihovo saopćenje od jučer u vezi sa sanacijom tramvajske pruge i "S" krivine na Marijin Dvoru, te su dali dodatno "pojašnjenje" zbog čega će to građani ispaštati zbog ovih radova do 1. decembra.
30.10.2020. u 08:56
get url
text

Riječ je o radovima u centru Sarajeva koji su počeli 2. oktobra i zbog kojih se u špicama stvaraju velike gužve, a tramvaji ne idu do Baščaršije, već skreću prema Željezničkoj stanici.

GRAS-ovo (novo) saopćenje u vezi s ovim radovima prenosimo u cijelosti:

VEZANI TEKST - Produžen rok: Sanacija "S" krivine i tramvajske pruge "preusmjerava" saobraćaj do 1. decembra 

Zbog pogrešne  interpretacije,  dopunskog Rješenja Ministarstva Saobraćaja KS od 28. 10. 2020.godine vezano za izmjenu režima saobraćaja zbog izvođenja radova na sanaciji tramvajske pruge na dionici "S" krivina - tramvajsko stajalište Marijin Dvor, u javnosti su se pojavili netačne informacije po pitanju navedenih radova odnosno roka završetka.

Naime , rok za završetak radova nije 1. novembar kao što su pojedini mediji prenijeli tako da nije došlo ni do kvog probijanja roka završetka radova, već naproptiv, radovi teku planiranom dinamikom i bit će završeni prije predviđenog roka od 40 dana. Radovi traju nepunih mjesec dana i do sada bi bili završeni da nije na naš zahjev došlo do izvođenja dodatnih radova koji se ovih dana privode kraju. Vrlo je izvjesno da će radovi biti završeni i prije predviđenog roka.

Ovom prilikom izvinjavamo se Vladi i Ministarstvu saobraćaja KS zbog pogrešne interpretacije navedenog Rješenja, posebno jer se radi o veoma važnom projektu Vlade i Ministarstva saobraćaja KS s obzirom da tramvajska pruga na pomenutoj dionici nije obnavljana skoro 42 godine.  Zahvaljujemo se našim građanima na strpljenu i razumjevanjuju, svjesni činjenice da će ovom sanacijom Kanton Sarajevo dobiti udobniji i sigurniji prijevoz kako za tramvajski saobraćaj tako i za druge učesnike u saobraćaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.