open-navfaktor-logo
search
Jasne odredbe
Iz FUZIP-a pojašnjavaju: Ugostiteljima je još zabranjeno raditi u zatvorenim prostorima
Na društvenim mrežama pojedinih hotela i motela u posljednja 24 sata pojavile su se objave za organiziranje ručkova i večera u zatvorenim prostorima, iako to nije dozvoljeno posljednjim odlukama Federalnog štaba civilne zaštite.
17.05.2020. u 14:49
get url
text

- Zatvoreni prostori hotela, motela i restorana u smislu ugostiteljske djelatnosti ne smiju se još uvijek koristiti. To je jasno i precizno definisano. Ugostiteljska djelatnost je odobrena kada je u pitanju terasa i bašta ugostiteljskih objekata i hotela. Znači ona je dozvoljena na otvorenom prostoru, što se tiče zatvorenog prostora ugostiteljska djelatnost nije odobrena – pojašnjavaju za Faktor iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Iz FUZIP-a ističu da bi odluka o korištenju zatvorenih porostora za ugostiteljske djelatnosti trebala biti ukinuta za 10 dana.

- To će biti uskoro razmatrano zajedno sa otvaranjem tržnih centara. U zatvorenom prostoru u hotelskim smještajima dozvoljeni su seminari i za svaku osobu koja boravi u sali potrebno je osigurati 10 m2. Hotelima i motelima je dozvoljeno u zatvorenom dijelu ugostiteljskih objekata služiti doručak i ručak, ali isključivo za goste hotela. To nikada nije bilo onemogućeno, ali, naravno, trebaju se i za njih osigurati uslovi koji su propisani – kažu iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.