Zdravstveni bilten

Iz FK Sarajevo otkrili kada se na teren vraćaju Cruz, Stanojević i Pidro

Objavljeno: 27.06.2019. u 18:43

Prvi prijateljski meč na pripremama iz predostrožnosti je propustio Amar Rahmanović, koji je već u pogonu

Hadžibajrić (desno) podnio raport o zdravstvenom biltenu u Bordo timu

FOTO: fksarajevo.ba

Fudbaleri Sarajeva u Sloveniji se pripremaju za prvo pretkolo Lige evropskih prvaka protiv Celtica i izazove u domećem prvenstvu, gdje će braniti duplu krunu.

Husref Musemić, šef stručnog štaba, našeg prvaka na pripremama ne može računati na sve fudbalere.

Zbog povrede, u Sarajevu je ostao Brazilac Nathan Crepaldi da Cruz, a prvi prijateljski meč na pripremama iz predostrožnosti je propustio Amar Rahmanović, koji je već u pogonu i igrao je jučer u porazu od Slovackog.

O zdravstvenom stanju prvotimaca Bordo tima, te povratku na teren Cruza, Miloša Stanojevića i Selmira Pidre govorio je Ismar Hadžibajrić, fizioterapeut FK Sarajevo.

- Kod Cruza je riječ o parcijalnoj rupturi jednog od ligamenata koljena. Ostao je u Sarajevu na rehabilitaciji i nadamo se da će se treninzima priključiti po povratku iz Slovenije. Stanojević je bio na kontroli prošle sedmice, a on će naredna dva mjeseca raditi po specijalnom planu i programu. Na njega nećemo moći računati naredna tri mjeseca. I Pidro se nalazi u Sarajevu na oporavku nakon rekonstrukcije prednjih križnih ligamenata. Radi po posebnom planu i programu, a očekujemo ga na terenu na tri do četiri mjeseca - kazao je Hadžibajrić.

Hadžibajrić je pohvalio rad mladih fudbalera iz Akademije FK Sarajevo, poželivši im sreću i što manje povreda...

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije