Iz DF-a odlazećim članovima poručili - Bog vam pamet dao!

objavljeno: 31.01.2018. u 20:02

Povodom informacije da je Demokratsku frontu napustilo troje članova, iz ove stranke oglasili su se saopćenjem za javnost. 

Saopćenje Demokratske fronte prenosimo u cijelosti: 

Vezano za informaciju u kojoj je navedeno da je "troje uglednih" članova napustilo DF, a zarad istinitog informisanja javnosti, mislimo da je potrebno saopštiti i znati samo par sljedećih činjenica:

– Pored toga što nam više baš i nije jasno kako se stiče epitet "ugledni" (do sada smo mislili da se to stiče na osnovu načina na koji živiš i djeluješ kao i od stava i mišljenja okoline u kojoj živiš, te na način da je važno šta o čovjeku misle njegovi sugrađani), moramo saopćiti da su dvije gospođe i jedan gospodin napustili DF, tek nakon što je protiv njih pokrenut disciplinski postupak;

– Disciplinski postupak je pokrenut nakon što je jedna od gospođa stranku čiji je bila član nazvala fašističkom strankom i nakon njihovog višemjesečnog traženja uhljebljenja u drugim strankama – provjeriti kod gospodina Šepića i gospodina Nikšića. Da sada ne pominjemo molbe funkcionera SDA da Vas se ne izbacuje iz DF-a;

– Dotadašnje njihovo ponašanje, bolje reći pljuvanje po stranci i ljudima, pogotovo po članovima DF-a u Tuzlanskom kantonu (provjeriti njihove profile na društvenim mrežama), prijetnje članovima Predsjedništva stranke, nepristojnu i neprikladnu komunikaciju sa svima koji im se nisu dopadali, svjesno smo tolerisali, nazivajući to njihovim pravom na stav i mišljenje – provjeriti kod svih članova Predsjedništva stranke;

– Ako su, a svi znamo da nisu, pravi razlozi da troje pomenutih napuste stranku oni koji su navedeni u pismu – "koketiranje sa ranjivim populacijama, komunističke fraze i pozdravi", samo ste nam to trebali ranije saopćiti! Tada bi smo Vas sigurno, s noge na nogu, odmah izbacili iz stranke! Razlog – zalutali ste u nju. Nije nam jasno zašto ste toliko dugo “patili i trpili” našu programsku okrenutost ranjivim populacijama ili, zašto ste “patili” zbog antifašističkih pozdrava i tradicije koju se trudimo njegovati?

Moglo bi se još, nadugo i naširoko, pisati o ovom slučaju, kao što bi se moglo reći, da smo bar malo zločesti, kako Vas toplo preporučujemo svim političkim mazohistima u BiH.

- Kako to više nije vrijedno niti truda niti vremena i kako Vam smetaju "komunistička oslovaljavanja i pozdravi", nećemoVam poželjeti sreću, nego – Bog vam pamet dao!- navodi se u saopćenju Demokratske fronte. 

VEZANI TEKSTTri DF-ova zastupnika napustila stranku: Dosta nam je populizma i politikantstva