open-navfaktor-logo
search
Eksplodirala boca
Iz Centrotransa saopćili detalje požara na autobuskoj stanici u Sarajevu
Kompanija Centrotrans oglasila se povodom požara koji je danas u popodnevnim satima izbio na Autobuskoj stanici u Sarajevu.
16.02.2022. u 15:42
get url
text

Kako su naveli u saopćenju, u eksploziji koja se dogodila u 13.05 sati usljed eksplozije plinske boce došlo je do požara u iznajmljenom poslovnom prostoru koji se nalazi na dolazim peronima Autobuske stanice Sarajevo.

VEZANI TEKST - Požar na Autobuskoj stanici u Sarajevu

- U požaru je povrijeđena jedna osoba, zaposlenik ugostiteljskog objekta, koja je brzom intervencijom službe Hitne medicinske pomoći prevezena na Klinički centar Sarajevo na zbrinjavanje, te trenutno nemamo detaljne informacije o zdravstvenom stanju povrijeđenog.

Brzom intervencijom uposlenika Autobuske stanice požar je lokalizovan do dolaska profesionalne Vatrogasne jedinice na lice mjesta koja je odmah nastavila sa gašenjem požara i sprječavanjem daljeg širenja vatre na druge poslovne prostore.

U požaru nije povrijeđen niko od putnika niti uposlenika Centrotransa, te prolaznika koji su se zatekli na licu mjesta u trenutku izbijanja požara.

Istražnim radnjama bit će ustanovljen uzrok požara, a više informacija blagovremeno ćemo dostaviti javnosti nakon izvršenog uviđaja - navodi se u saopćenju Centrotransa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.