open-navfaktor-logo
search
Pred Radnik
Iz Čelika poslali poruku navijačima: Trebamo vas da nastavimo pisati najljepšu priču u državi
Fudbaleri Čelika su u subotu u gradiću Gratkorn kod Graza odigrali prijateljsku utakmicu protiv Grazera AK, četvrtoplasiranog tima austrijske druge lige.
13.02.2023. u 10:51
get url
text

Za Čelik je ovaj duel bio generalna proba pred utakmicu osmine finala Kupa BiH protiv Radnika iz Bijeljine narednog vikenda.

Susret je protiv Grazera Ak završen je rezultatom 2:2, a Čelik je na ovom meču imao veliku podršku svojih navijača, koji su na tribinama navijali tokom svih 90 minuta. 

Iz redova Čelika su iskoristili priliku da se se još jednom zahvale velikom broju navijača koji je prisustvovao duelu u Austriji te da najave duel u Kupu BiH.

VEZANI TEKST - Pogledajte kakvu podršku Čelik ima u Austriji

- Uvjereni smo da više od hiljadu navijača koji su bili prisutni na utakmici i dalje sumira utiske s fenomenalne utakmice, baš kao i mi. Podsjetilo nas je ovo na neke ljepše dane, starije na gostovanja kroz bivšu Jugoslaviju i na utakmice Srednjoevropskog kupa, te mlađe na utakmice Intertoto kupa i brojnih gostovanja unutar Bosne i Hercegovine.

Ovo gostovanje je za sve ostale utakmice koje je naš klub odigrao unikatno i jedinstveno. Svojstveno, svi navijači, zajedno s nama, osjetili su da je ova utakmica najbolji dokaz koliko Čelik napreduje. Klub je na pragu potpunog oporavka, deblokade računa i sve to je učinio sa svojim navijačima, pravim i istinskim vlasnicima NK Čelik Zenica.

Uskoro, ovo će biti klub koji će disati punim plućima i pokazati svoj potencijal u onoj mjeri kojoj fudbalska javnost nije mogla svjedočiti. Jer, Čelik je to, navijači su čelični, grad je od čelika, ljubav je čelična, te svi smo mi Čelik.

Da bismo naš klub svi zajedno doveli na mjesto koje mu pripada i svoje evropske utakmice odigravali ne samo u prijateljskom formatu, moramo nastaviti konstantno i neumorno raditi.

Već u nedjelju naš klub igra veoma važnu utakmicu. U osmini finala Kupa BiH na Bilinom polju susret će se Čelik i Radnik iz Bijeljine. Bit će ovo prilika da navijači dostojanstveno dočekaju svoje igrače nakon sjajno odigranih utakmica u prethodnoj polusezoni i kroz cijelo Kup takmičenje.

Za nas izgovora nema. Čelik vas treba da nastavimo pisati najljepšu priču u državi. Zajedno animirajmo cijeli grad i u nedjelju napravimo praznik u Zenici - poručili su iz Čelika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.