open-navfaktor-logo
search
Izdali saopćenje
Iz Čelika objasnili zbog čega nisu dobili licencu za Prvu ligu FBiH, uputili izvinjenje navijačima
Nogometni klub Čelik izdao je saopćenje nakon informacije da tim sa Bilinog polja nije dobio licencu za nastup u Prvoj ligi Federacije BiH za narednu sezonu.
18.05.2023. u 20:28
get url
text

Podsjetimo, u prostorijama Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine danas je održana sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige FBiH u sklopu vanredne primjene licenciranja za klubove Druge lige FBiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug, a Zeničani nisu dobili licencu za nastup u Prvoj ligi.

Zeničani sada imaju rok od osam dana da ulože žalbu, te se nadaju da će Drugostepena komisija za licenciranje dati zeleno svjetlo za nastup u Prvoj ligi FBiH.

VEZANI TEKST - NK Čelik nije dobio licencu za nastup u Prvoj ligi FBiH

Saopćenje Čelika prenosimo u cijelosti:

Danas je na adresu kluba stigla odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova po kojoj se Nogometnom klubu Čelik odbija izdavanje licence za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za sezonu 2023/2024.

Upravni odbor i menadžment kluba preuzimaju punu odgovornost za nedobivanje licence i izražavaju duboko izvinjenje svim Čelikovcima na narušavanju ugleda kluba i neugodnostima koje su doživjeli prilikom saznanja današnje vijesti.

Nažalost, koliko god se trudili elimisati greške u radu, one su sastavni dio posla, a ovoga puta su plod isključivo manjiih administrativnih propusta prouzrokovanih nepažnjom i neiskustvom.

Klub je u propisanom roku podnio zahtjev za izdavanje licence za učešće u takmičenju u Prvoj ligi FBiH za takmičarsku sezonu 2023/2024 u sklopu vanredne primjene sistema licenciranja za klubove iz nižeg ranga takmičenja.

U ovom trenutku klub nije u mogućnosti objaviti detalje nedobivanja licence zbog zabrane javnog objavljivanja pismenog dijela odluke Prvostepene komisije za licenciranje FSFBiH, ali ističemo da se radi o manjim administrativnim propustima koji su već u toku dana ispravljeni.

Ovim putem se još jednom duboko izvinjavamo svim navijačima i simpatizerima kluba i poručujemo da će klub dostaviti prepravljenu dokumentaciju u zadanom roku, te čvrstvo vjerujemo da će NK Čelik na Drugostepenoj komisiji zadovoljiti sve kriterije i dobiti licencu za učešće u takmičenju Prve lige FBiH - poručili su iz Čelika

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.