open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Ivković žali za "mrtvacima", Musemić opet hvalio uvjete na Grbavici
Tuzla City plasirao se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što je večeras na Grbavici s 4:2 savladao Željezničar i tako se plavira revanširao za nedavni prvenstveni poraz (2:1).
27.10.2021. u 18:39
get url
text

Husref Musemić bio je zadovoljan pobjedom svojih izabranika, ali i uvjetima na Željinom stadionu, koje je hvalio i prije ovog meča.

VEZANI TEKST - Golijada na Grbavici: Tuzla City se revanširao Želji za prvenstveni poraz

- Kad imate ovakve uvjete onda možete odigrati ovako. Generalno, jako dobra utakmica za naše uvjete. Odigrali smo kvalitetno prvo poluvrijeme, a u drugom smo to potvrdili. Naš je najveći problem infrastruktura, to je jasno. Imalo se danas šta vidjeti - rekao je Musemić za Arena Sport.

I trener Željezničara Tomislav Ivković se složio sa svojim kolegom kada je riječ o kvaliteti večerašnje fudbalske predstave na Grbavici.

- Prvo čestitam Cityju na plasmanu u narednu rundu Kupa. Mi smo imali dva loša "ulaska", ali je utakmica bila jako kvalitetna. Vratili smo se se na 2:1 imali šansu za 2:2. Gol smo primili iz naše dominacije, ali i nakon 4:2 imali smo tri "mrtvaca" - kazao je Ivković velikim šansama koje su promašili njegovi igrači, te dodao:

- Ekipama se mora čestitati na fudbalskoj igri. Oni koji su bili neutralni imali su šta vidjeti. Puno je lakše kad izgubiš a nešto pokažeš.

Željezničar narednu utakmicu igra u ponedjeljak, kada u susretu 15. kola PLBiH na Grbavici gostuje Zrinjski.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.