open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Ivković smatra da je Željo bio bliže pobjedi, šta je iznenadilo Miljanovića?
Fudbaleri Borca i Željezničara remizirali su u posljednjem susretu 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a duel starih rivala završen je rezultatom 1:1.
04.10.2021. u 21:04
get url
text

Gosti iz Sarajeva su prvi stigli do vodstva golom Petra Boje. Nešto kasnije nisu imali sreće jer je loptu poslije šuta Nedima Mekića zaustavila prečku.

VEZANI TEKST - Remi Borca i Željezničara, repriziran rezultat s početka prvenstva

Trener Željezničara Tomislav Ivković nije bio nezadovoljan nakon šestog ovosezonskog remija njegove ekipe, koja je danas igrala u dosta podmlađenom sastavu.

- Pravi derbi. Čestitao bih igračima oba tima. Možda smo mi imali koju šansu više i bili bliže pobjedi. Igrali smo s puno mladih igrača koji su odigrali fantastičnu utakmicu, kao da su iskusni, i to nam znači svima kao i ovaj bod protiv borca. Mi idemo korak po korak, znamo naše vrijednosti. Klub nije blistovaoj situaciji, ali zajedno s ljudima iz uprave se borimo da nam sutra bude bolje - poručio je u izjavi za Arena Sport šeg stručnog štaba Željezničara, Tomislav Ivković.

Njegov kolega na klupi aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, Nemanja Miljanović, nije bio pretjerano zadovoljan remijem.

- Trebala nam je pobjeda, nismo zadovoljni. Željeli smo ovaj ciklus zaključiti pobjedom. U prvom poluvremenu djelovali smo kao da smo na odmoru. U drugom je bilo više energije, ali je Željo na kraju imao kontru iz koje nas je mogao kazniti - kazao je trener Borca nakon utakmice.

Strateg Borca priznao je da ga je jedan potez Ivkovića iznenadio.

- Možda smo malo iznenađeni Mujezinovićem na beku, on je dosta ofanzivan, ali odradio je dosta korektno. Mogu da pohvalim Željezničar da je kvalitetna ekipa. Mislim da to kolega Ivković dosta dobro radi i da je Željo već sada respektabilna ekipa - rekao je Miljanović na press konferenciji poslije meča.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.