open-navfaktor-logo
search
Trener Borca
Ivković oprezan pred gostovanje na Tušnju: Njima je to borba za goli život, takve utakmice odlučuje karakter
Borac će nakon remija u prošlom kolu protiv ekipe Širokog, kada nije uspio da osigura plasman u Evropu, imati novi priliku za taj podvig na utakmici protiv Slobode.
13.05.2022. u 12:22
get url
text

Banjalučani će utakmicom na Tušnju imati priliku da i matematički osiguraju plasman u Evropu. Trener crveno-plavih Tomislav Ivković je na današnjoj press-konferenciji prvo govorio o utakmici sa Širokim.

- Poslije ove zadnje utakmice koja nije bila na nivou na kojem smo očekivali, imali smo dobrih 20 minuta na početku. Poslije toga nismo bili ni blizu onoga kako bi trebali, jedva smo izvuki živu glavu jer Široki je bio bolji. Imali su više šansi i mogli su nas pobijediti - rekao je Ivković, prenosi Mondo.

Glavni strateg Banjalučana ističe da je pred njegovom ekipom težak zadatak protiv Tuzlaka kojima svaki bod može značiti i opstanak u eliti.

- Sada nas čeka još teža utakmice protiv ekipe koja se bori za goli život. Takve utakmice, protiv takvih ekipa isključivo odlučuje karakter, borbenost, agresivnost, volja i želja. Ukoliko to ne budemo imali u toj utakmici nemamo šta tražiti. Zato sam igračima govorio i pripremao ih i prije utakmice sa Širokim. Rekao sam im da nema laganih utakmica, a ova je na jednom drugom nivou protiv protivnika koji je specifičan.

Moramo biti na najvišem nivou da odigramo možda i najbolju i najkvalitetniju utakmicu do sada i jedino na taj način možemo osvojiti bodove u Tuzli - dodao je Ivković.

Utakmica Sloboda - Borac na rasporedu je u nedjelju od 15 sati.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.