open-navfaktor-logo
search
Trener Željezničara
Ivković opet poručio da nije Copperfield, najavio nova pojačanja na Grbavici
U posljednjoj provjeri pred start nove sezone Premijer lige BiH Željezničar je na Grbavici sa 2:1 savladao prijedorski Rudar.
10.07.2021. u 21:41
get url
text

Svoj komentar poslije utakmice dao šef stručnog štaba Plavih Tomislav Ivković.

- Ova utakmica je pokazala da imamo manjak utakmica u nogama. Oni su igrali pet utakmica, a mi smo imali praktično jednu. Pogotovo se to vidjelo od 55.-60. minute kad su igrači fizički pali. Tada se poremeti koncentracija i dođeš u probleme. Moram čestitat igračima na odnosu prema igri, svi su se borili, trčali i htjeli dobiti ovu utakmicu - rekao je hrvatski stručnjak koji je ovog ljeta preuzeo klub iz Zvorničke 27.

VEZANI TEKST - Željezničar u prijateljskom meču savladao povratnika u Premijer ligu

Ivković je najavio i dolazak novi igrača u sljedećoj sedmici.

- Vidjele su se neke situacije koje vježbamo na treningu i sigurno smo se digli 20-30 posto. Doći će i neki novi igrači, jedan dolazi u ponedjeljak, ali ne mogu još otkriti ko. Evidentno je da nam fale neki igrači, ali zadovoljan sam. Neću hvaliti nikog individualno, ali timski duh je bio na nivou i tu se treba dizati iz utakmice u utakmicu. Kad se dignemo i fizički onda ćemo igrati puno bolje. To s vremenom treba doći sve na svoje - zaključio je Ivković, te dodao:

- Kad sam stigao rekao sam da nisam Copperfield. Nijedna ekipa na startu sezone nije u formi, to dolazi od petog kola pa dalje. Mi nemamo neku bazu od 11 igrača i još se tražimo. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, hvala Rudaru što je došao i omogućio nam da igramo tvrdu utakmicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.