open-navfaktor-logo
search
Trener Želje
Ivković: Nemam prigovor, momci su bili ne znam gdje, danas igraju Premijer ligu
Trener Želje Tomislav Ivković smatra da je najvažnije da je njegova ekipa u duelu s Posušjem uknjižila pobjedu.
31.07.2021. u 21:25
get url
text

Željo je pred svojim navijačima slavio 1:0, što je prvi ovosezonski premijerligaški trijumf Plavih.

- Dali smo i više od maksimuma. Očekivali smo ovako Posušje, igrali su dosta u širinu, ne u dubinu. Iznenađenje je bilo što su nastupili s tri stopera. U drugom poluvremenu smo mogli prelomiti, ali nismo. Zadovoljan sam rezultatom. Najvažnija su tri boda za ovu mladu ekipu - rekao je Ivković koji je i ovaj meč zbog administrativnih barijera pratio s tribina.

- U drugom dijelu smo trebali imati više mirnoće, kada je Posušje izašlo. Ali nemam prigovora, momci su do jučer bili ne znam gdje, a danas igraju Premijer ligu - veli hrvatski stručnjak.

Nekadašnji golman poručio je da se ne želi vraćati na to kada je Željo počeo pripreme.

- Problem je što imamo manji broj igrača, jer nemamo pravo na registraciju. Kada budemo imali veći broj, moći ćemo više i koristiti.

Kada će Ivković moći na klupu?

- Čekam utorak, do utorka je najbolje da ništa ne govorim. Očekivao sam da ću biti večeras na klupi - završio je trener Želje, koji nije želio otkrivati detalje.

Denis Ćorić, strateg Posušja najavio je razgovore oko svog statusa.

- Želji čestitam na tri boda. Prvo poluvrijeme smo apsolutno dominirali, ali desila se greška i primili smo gol. I nakon primljenog gola nastavili smo dominaciju ali nismo imali koncentracije u završnici. Imamo tri poraza u tri kola, ali sjest ćemo i vidjeti šta dalje - kazao je Ćorić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.