open-navfaktor-logo
search
Derbi na Grbavici
Ivković neće biti na klupi Želje protiv Borca: Uskraćeno mi je veliko zadovoljstvo
Fudbaleri Željezničara i Borac odigrat će jedan od derbija 1. kola nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.  
16.07.2021. u 11:47
get url
text

Duel na Grbavici igra se u subotu od 21 sat, a sa tribina Željinog stadiona, nakon 16 mjeseci odsustva, Plave će bodriti i navijači. To će biti veliki podstrek i za ekipu, priznao je trener Tomislav Ivković.

- Za igrače, klub i navijače najbolje je ispalo što igramo s Borcem. Prvak, koji je odigrao dobro protiv Cluja, protiv nas, mladih, željnih dokazivanja. Borac je favorit, ali se nama vraćaju navijači, koji će biti velika podrška. Momci su dobro radili tokom priprema. Spremali smo se na najbolji i najbrži način. Mislim da smo spremni psihički, a fizički nismo... Nadomjestit ćemo to voljom i željom. Pokušat ćemo iznenaditi Borac - kazao je Ivković i dodao:

- Imamo nekoliko interesantnih igrača, ali vidjet ćemo kako će izdržati pritisak. Ako uspiju izdržati pritisak, na dobrom smo putu.

Iskusni Samir Bekrić je rekao:

- Ekipa je mlada, ali je dobro radila. Za nas je velika stvar povratak navijača. Pokušat ćemo doći do pozitivnog rezultata, što bi bio veliki podstrek za mladi tim.

Ivković je potvrdio da neće sjediti na klupi u sutrašnjem derbiju jer nije dobio radnu dozvolu kao državljanin Hrvatske zbog Željinog duga prema Poreznoj upravi.  

- Nikada nisam bio u situaciji da ne sjedim na klupi, osim što sam jednom bio kažnjen. Prošao sam svijeta, svugdje sam radio, imam sve diplome, radim s ekipom, ali ne mogu raditi... Jako sam iznenađen odlukom FSBiH. Ja sam sportski trener, sportski radnik, ne znam kako se rješava. Nije isto kad si na tribini ili uz ekipu. U Hrvatskoj se dobija privremena dozvola. Mi koji smo došli baviti se sportom uskraćuje nam se da možemo raditi. Uskraćeno mi je veliko zadovoljstvo - kazao je Ivković.

Susret na Grbavici sudit će Antoni Bandić iz Gruda, a utakmica će biti emitovana u direktnom TV prijenosu na Arena Sportu.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.