- Ova utakmica posljednja sa Borcem kao da je bila prije tri mjeseca sa gledišta koliko smo treninga napravili. Još jedan derbi protiv dobre ekipe koja je super vođena. Da ne igramo na Grbavici i da nemamo navijače kakve imamo, dao bih im ulogu favorita i prednost. Međutim, pošto igramo na našem stadionu, to ne smijem napraviti, ovdje je sve moguće, barem ću dati jedan posto prednosti nama - riječi su stratega Želje Tomislava Ivkovića.

- Igrali smo sa njima u Tuzli, to nam je bila druga utakmica, možda smo odigrali dobro do 70. minute kada smo poveli, oni nisu imali dobar dan, ali su nas u finišu "samljeli" i nestali smo sa mape. To je ekipa koja ima jake individualce, ekipa koja je čvrsta i agresivna, ekipa koja želi igrati i nekako najbolja ocjena njihove igre je bila sa Zrinjskim u Mostaru gdje su igrali 1:1, tu su pokazali najbolje karakteristike, moramo se spremiti na najbolji način da bi parirali takvoj ekipi. Mi smo spremni, dobro smo se spremili, dobro treniramo, nadam se da će moji igrači pružiti maksimum i da ćemo nastaviti sa ovakvim pristupom i igrama kao posljednjih nekoliko kola.

Trener Tuzlaka Husref Musemić pred gostovanje na Grbavici kazao je kako njegov tim čeka kvalitetan rival i da je Željo u posljednje vrijeme podigrao formu.

- Hvala Musemiću na komplimentima, ali ja ne padam na komplimente nego na stvarnost, bit će čvrsta i nepredvidiva utakmica - veli Ivković.

- Nisam Copperfield da mogu predviđati da li će dva gola odlučiti pobjedu. Jedino što znam je da smo mi radna ekipa, koja mora raditi od prve do posljednje sekunde da bi ostvarila pozitivan rezultat i da bi izgledali kao ekipa. Odigrali smo dobru utakmicu u Banjoj Luci, ali to je prošlo vrijeme, samopouzdanje je dobro, ali ako pređe u nonšalanciju, Tuzla City će nam dati tri komada. To sam rekao svojim igračima, ako ne shvatimo utakmicu u subotu kao da nam je posljednja u životu, moramo biti skromni i ponizni, ne moramo izlaziti na teren - poručuje nekadašnji golman.

I Mustafa Mujezinović svjestan je da je gostujući tim sastavljen od igrača koji mogu napraviti razliku.

- Što se tiče atmosfere, ona je sjajna pogotovo nakon dobro odigrane utakmice u Banjoj  Luci. Znamo ekipu Tuzla Cityja, imaju dosta individualnih igrača koji mogu napraviti razliku, mi moramo dati maksimum i uz naše navijače nadamo se da ćemo doći do pobjede - istakao je Mustafa Mujezinović. 

Utakmica se igra u subotu s početkom od 17 sati.