open-navfaktor-logo
search
Vodio i Plave
Ivković najavio gostovanje kod Želje i naružio fudbalere Borca
FK Borac naredne sezone igrat će u kvalifikacijama za UEFA Konferencijsku ligu.
17.05.2022. u 15:46
get url
text

Međutim, u klubu svi žele odraditi maksimalno posao do kraja. Crveno-plavi sutra gostuju ekipi Željezničara u odgođenom meču 29. kola Premijer lige BiH.

Bit će to treći susret ovih ekipa u ovosezonskom prvenstvu. Zanimljivo, oba prethodna završena su identičnim rezultatom 1:1.

- Čestitam na trećem mjestu svim trenerima i svim igračima koji su bili ovdje od prvog kola pa do danas. Također, hvala svim navijačima koji su nas podržavali tokom sezone. Prvenstvo se, nažalost, završilo za nas poslije utakmice sa Sarajevom.

Igrači su bacili dresove u publiku i počeli pričati o daljim treninzima. Ja sam to svjesno pustio, iz razloga jer nam je odgođen susret sa Željezničarom. Apelovao sam na utakmice koje slijede, i zadao cilj da završimo kao drugoplasirani. Nažalost, veliki dio njih je pokazao da se zadovoljio sa trećim mjestom.

Nisam trener koji je zadovoljan mrvicama. Rekao sam da je ovih pet utakmica ogroman test karaktera. U ove dvije utakmice su pokazali da ne vole dovoljno sebe.

Moraju da misle šta će raditi kada odu iz ovoga kluba, ili kada se prestanu baviti sportom. Iz ovog tima je otišao ogroman broj igrača koji su prošle sezone bili prvaci, tako da je ovo treće mjesto ogroman uspjeh. Obavio sam razgovor sa igračima i rekao im šta mislim. Meni je svaka utakmica bitna, a oni moraju da pokažu karakter - rekao je trener Tomislav Ivković, dodavši:

- Gostujemo klubu u kojem sam bio šest mjeseci. Imam ogroman respekt prema klubu i navijačima. Željo kada igra kući uvijek je favorit. Da bi ih dobili moramo biti kao i oni, borbeni 90 minuta. Ukoliko ne budemo odgovorili, imat ćemo probleme.

Utakmica Željazničar - Borac igra se sutra na stadionu Grbavica u Sarajevu sa početkom u 18 sati uz direktan TV prijenos na Areni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.