open-navfaktor-logo
search
Trener Željezničara
Ivković: Dva igrača Zrinjskog zarade više nego 22 naša
Željezničar će u ponedjeljak dočekati ekipu Zrinjskog u derbiju 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
30.10.2021. u 10:50
get url
text

Mostarci su lider domaćeg prvenstva s 33 boda, 15 više od Plavih koji zauzimaju sedmo mjesto.

- Dolazi nam jedan protivnik, sigurno u posljednjih šest-sedam godina najtrofejnija ekipa u BiH, ekipa koja je jako dobro posložena, klub koji dobro funkcioniše, kad bih radio usporedbu, dva igrača Zrinjskog zarade više nego 22 Željezničara, ali u fudbalu to nije rješenje jer onda bi Manchester City i PSG dobijali sve utakmice, a vidimo koliko je to teško i nije jednostavno - kazao je Ivković pa dodao:

- Za ovu utakmicu ćemo neke stvari promijeniti, defanzivno smo bili loši u posljednjoj utakmici, prema naprijed je bilo dobro, moramo napraviti miks da bude dobro i naprijed i natrag kako je bilo na većini utakmica, a pogotovo onih na našem stadionu. Očekujem interesantnu i dinamičnu utakmicu i s jedne i s druge strane. Na Grbavici nije nikome lako, uvijek je jedan posto na našoj strani, zbog navijača i zbog našeg stadiona.

Najopasniji igrač Zrinjskog svakako je Nemanja Bilbija, no Ivković smatra da on nije jedini...

- Zrinjski nije samo Bilbija, imaju kvalitetnu ekipu, konstantno se bore za prvaka, navikli su na to. Dovodi igrače bez problema, ode deset, dođe deset igrača, trener najavljuje da će doći novi igrači i na zimu, mi nismo u takvoj situaciji, radimo s onim što imamo. Glavni igrači su iz utakmice u utakmicu sve bolji, mi imamo drugačije planove od Zrinjskog koji je gotov klub i ima gotove igrače i koji se mora boriti za titulu - rekao je Ivković.

Iskusni napadač Ermin Zec priliku je dobio u osmini finala Kupa BiH protiv Tuzla Cityja. Odigrao je u dobrom ritmu drugo poluvrijeme, no poraz je bio neizbježan.

- Drago mi je da sam zdrav jer mi je to izgleda najteže, da uhvatim kontinuitet i da budem zdrav. Napokon jesam. Igrao sam posljednju utakmicu, prije toga sam igrao u Posušju i Banjoj Luci, drago mi je zbog toga. Nismo bili na nivou u posljednje dvije utakmice tako da u ponedjeljak igramo kod kuće, bit će teška utakmica, oni su prvi na tabeli, primaju malo golova, ali mi igramo pred našim navijačima i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti pobjedu. Zrinjski igra dobro, gledao sam ih u Kupu protiv Slobode, stvarno daju malo prostora, mi ćemo sve učiniti da postignemo pogodak ili dva, te da dođemo do pobjede koja nam je prijeko potrebna - poručio je Zec.

Utakmica Željezničar - Zrinjski se igra u ponedjeljak s početkom od 18 sati u direktan prijenos na kanalu Arena Sport. Pravdu na ovom susret dijelit će Ermin Sivac iz Zenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.