open-navfaktor-logo
search
RK Zagreb sve jači
Ivica Obrvan dobio još dva važna pojačanja
Pojačanja za sljedeću sezonu nastavljaju pristizati u Rukometni klub PPD Zagreb, koji s klupe predvodi Ivica Obrvan, ujedno i selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.
28.04.2021. u 15:36
get url
text

Uz Filipa Ivića, Ivana Čupića i Željka Musu, koji su ranije dogovorili saradnju sa hrvatskim šampionom, PPD Zagreb od naredne sezone biće jači za iskusnog Jakova Gojuna i golmana Dinu Slavića, javlja Anadolu Agency (AA).

Gojun je seniorsku karijeru počeo u splitskom klubu Krilnik, nakon čega je prešao u drugoligaša Solin. Njegov rukometni put nakon toga ide preko Zameta, do Zagreba, gdje se zadržao tri godine osvojivši sva tri naslova kupa i prvaka Hrvatske. U bogatoj karijeri je nakon toga igrao za Atletico Madrid, Paris Saint-Germain te posljednjih šest godina za Fuchse Berlin iz kojeg se naredne sezone vraća u Zagreb.

Gojun je s reprezentacijom Hrvatske osvojio niz medalja na velikim takmičenjima. Ima srebro i bronzu sa svjetskih prvenstava, kao i sa evropskih te olimpijsko srebro.

Uprava PPD Zagreba je s Gojunom potpisala dvogodišnji ugovor, koji počinje od ljeta 2021. godine.

- Drago mi je da sam opet došao u Zagreb, gdje sam i započeo karijeru. Mogu slobodno reći da mi je Zagreb bio odskočna daska prema inostanoj karijeri. Kao klub i sredinu sam ga uvijek cijenio, bez obzira na lošije rezultate prošlih godina. Respektabilna momčad s Čupićem, Musom, Ivićem i ostalima se slaže za sljedeću sezonu, što mi se jako svidjelo i prepoznao sam ambiciju u tome - savršenstvo - rekao je 35-godišnji Gojun, te dodao:

- Želja mi je uvijek bila vratiti se u Zagreb i Hrvatsku, a veseli me što ću nakon jake Bundeslige moći dati svoj doprinos ovom mladom Zagrebu koji uz pomoć nas nekoliko starijih može ostaviti svoj rezultatski trag. Čeka nas naporna i teška sezona, jer je Liga prvaka iz godine u godinu kvalitetom sve bolja, ali ova momčad ima dobru perspektivu. Trenera Obrvana poznajem i poznam njegov stil rada. Ozbiljan je i zahtjevan te slobodno mogu reći da traži

Slavić je prve rukometne korake započeo u rodnoj Rijeci odakle je preko Umaga došao u Ademar Leon, gdje je branio posljednje tri godine. S PPD Zagrebom je potpisao jednogodišnji ugovor počevši s 1. jula 2021. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.