open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Ivaylo Petev objavio spisak Zmajeva: Muhamed Bešić ponovo u reprezentaciji
Ivaylo Petev, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je spisak igrača na koje će računati u junskim utakmicama Lige nacija.
25.05.2022. u 11:36
get url
text

Bugarski stručnjak poziv je poslao Miralemu Pjaniću, veznjaku Barcelone, koji je bio na posudbi u Bešiktašu, a koji je propustio martovske prijateljske mečeve protiv Gruzije i Luksemburga.

Osim njega na spisku je još nekoliko povratnika u državni tim, među kojima su  Muhamed Bešić, Haris Duljević i Dino Hotić. Selektor je objasnio da je zbog četiri utakmice spisak proširen.

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Vladan Kovačević

Odbrana: Siniša Saničanin, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Hrvoje Miličević, Hrvoje Barišić, Sead Kolašinac, Eldar Ćivić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Mateo Sušić

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Vladan Danilović, Muhamed Bešić, Miroslav Stevanović, Dino Hotić, Haris Duljević

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Kenan Kodro, Nemanja Bilbija

Zmajevi će Ligu nacija otvoriti 4. juna na gostovanju kod Finske. Tri dana kasnije na Bilinom polju ćemo ugostiti Rumuniju. Gostovanje kod Crne Gore na rasporedu je 11. juna, a drugi meč sa Fincima, onaj domaći, igrat ćemo 14. juna na Bilinom polju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.