open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Ivanković za Faktor: Tuzla City ima trenera s pobjedničkim mentalitetom i kvalitet za sami vrh
Jedan od zanimljivih duela sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, makar na papiru, trebao je biti susret između Sarajeva i Širokog Brijega.
30.08.2021. u 21:54
get url
text

Ipak, ovaj meč nije ponudio skoro ništa zanimljivo, no svakako gosti mogu biti zadovoljniji osvojenim bodom na teškom gostovanju, pogotovo jer su u prethodnom kolu na Pecari poraženi od Veleža.

U šest utakmica postignuto je čak 17 golova, iako su dva susreta završila bez pogodaka. Osim meča na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" mreže su mirovale i na Mokrom Docu, gdje je Posušje skoro cijelo drugo poluvrijeme izdržalo s igračem manje protiv Zrinjskog.

Mečeve sedmog kola PLBiH, nakon kojeg lidersko mjesto zauzima ekipa Tuzla Cityja, za Faktor je prokomentarisao šef stručnog štaba Širokog Brijega Jure Ivanković.

Sarajevo - Široki Brijeg 0:0
Derbi, ali samo na papiru. Mi smo očekivali jednu utakmicu tvrdu i tešku. Nikada nije lako igrati na Koševu bez obzira na to u kakvom je stanju Sarajevo, jer oni su uvijek favorit na svom terenu. Utakmica nažalost nije oprvadala epitet derbija. Bilo je dosta taktičkog nadmudrivanja. Mi smo se postavili defanzivno, dobro smo izgledali. Bili smo fokusirani na kontre i polukontre. Šteta što nismo uspjeli postići gol i na pauzu otići s pobjedom.

Tuzla City - Rudar Prijedor 3:2
Tuzlaci su ozbiljna ekipa sa ozbiljnim trenerom pobjedničkog mentaliteta koji zna kako se osvajaju titule. Imaju izuzetan kvalitet, pogotovo u napadu, a s Krpićem su dobili kvalitet više koji mislim da je za sami vrh. Iskoristili su i to što nisu igrali Evropu, pripremili su se na pravi način i u prvenstvo krenuli s nekoliko pobjeda. I Rudar je pokazao da nije ekipa koja je zalutala u Premijer ligu.

Velež - Leotar 2:1
Svim ekipama koje su igrale Evropu bilo je vrlo teško jer dođe do psihološkog pražnjenja koje uslijedi nakon ispadanja iz takmičenja. Treba vremena da se igrači osvježe, a pored toga svima je dodatni izazov kada igraju protiv ekipe koja je igrala Evropu. Velež je na startu sezone malo kompromitovao svoju poziciju, ali su sada sve kvalitetniji. Nažalost, to su pokazali i protiv nas u prošlom kolu. Savladaju li Sarajevo nakon reprezentativne pauze to će biti znak da su se vratili u potpunosti.

Posušje - Zrinjski 0:0
Izrazito dobar rezultat za domaći sastav s obzirom na to da znamo u kakvom je naponu bio Zrinjski. Čestitam Denisu Ćoriću i njegovim fudbalerima na hrabroj partiji, a mora se priznati da su imali i malo sreće jer su protiv sebe imali i penal. Mislim da je ovo veliki bod za Posušje. Baš kao i Rudar pokazali su da nisu slučajni prolaznik u PLBiH. Zrinjski je ovo ljeto dobro selektirao ekipu. Doveli su mlade, brze i potentne igrače, dinamičniji su u svakoj liniji. Imaju mladost, iskustvo i dobrog trenera i oni su jedan ozbiljan kandidat za sami vrh.

Borac - Radnik 4:3
Iskreno nisam očekivao da Radnik može dati tri gola gola Borcu, a potom ne osvojiti ni bod. Borac je nakon ranog vodstva Radnika napravio istinski podvig. To pokazuje volju i karakter ekipe. Vjerujem da će i Borac nakon pauze ponovo zaigrati u pravom ritmu.

Željezničar - Sloboda 1:1
Dvije ekipe koje su stari rivali. Rezultat kojim je završena utakmica bio je nekako i očekivan. Sloboda je dosta tvrda, nezgodno je graditi igru protiv njih i stvarati šanse. Po onome što su obje ekipe prikazale na terenu mislim da je ishod realan. Upravo je Željezničar naš naredni rival nakon reprezentativne pauze koja će nama dobro doći. Nakon Evrope nismo kako treba imali vremena da se oporavimo. Mislim da ćemo se dobro energetski obnoviti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.