Trener Širokobriježana Jure Ivanković je na konferenciji za medije naglasio da je njegova ekipa potpuno spremna za ovaj susret, a utakmicu je najavio i lijevi bočni igrač Tomislav Čuljak koji se nada pozitivnom rezultatu.

Ivanković je naglasio da njegova ekipa ima kvalitetu i da može napraviti dobar rezultat protiv Sarajeva.

- Ekipa je u dobrom raspoloženju i to je najvažnije, a mi smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo i rezultata koje smo ubilježili na otvaranju sezone. To sigurno nije u skladu s našim očekivanjima i našom kvalitetom, a radili smo analizu ove utakmice protiv Veleža i pokušati ćemo ispraviti neke nedostatke koje smo uočili na tom susretu. Pripremali smo se temeljito za ovu utakmicu protiv Sarajeva, iako ni tradicija rezultata u posljednje vrijeme nije na našoj strani. Ovo gostovanje je dosta nezgodno za nas zbog svega onoga što je se događalo u prošlosti, te zbog animoziteta između Širokog Brijega i Sarajeva. Međutim, mi smo isključivo fokusirani na ono što će se događati na terenu – kazao je Ivanković i dodao da su dobro proučili prednosti i nedostatke u igri Sarajeva.

Ivanković je istaknuo da je psihološka priprema jedan od ključnih segmenta koji može pomoći u ostvarenju dobrog rezultata.

- Sarajevo ima individualnu kvalitetu, ali ni oni ne igraju nešto posebno lijepo u posljednje vrijeme. Mi idemo gore pokazati da vrijedimo. Igračima sam cijele sedmice probao skinuti pritisak i teret s leđa, a ono što bih naglasio kao ključni segment je psihološka priprema igrača za ovakve utakmice. Imamo igrače koji su već igrali takve utakmice, a važno nam je i da ovi novi koji su došli u svojim suaigračima osjete sigurnost, mirnoću na terenu i želju za pobjedom – naveo je Ivanković i dodao da će Ikić nekoliko mjeseci izbivati s terena zbog ozljede, te da Alen Jurilj neće putovati na ovu utakmicu zbog toga što je izrazio nezadovoljstvo svojim statusom u klubu.

Tomislav Čuljak je naglasio da je bitno kako će se tim ponašati na terenu od samog početka utakmice, a da je važan faktor ove ekipe upravo spoj mladosti i iskustva.

- Sigurno da kod nas ima veliku ulogu spoj mladosti i iskustva. Pokazalo se da su se kod nas mladi igrači dosta dobro izgradili, a kao primjer mogu navesti Ikića, Medića i Mašića. To su momci koji moraju preuzeti svoju odgovornost u ovoj ekipi, a sigurno da je psihološka baza na nama starijima da svojim iskustvom i preuzimanjem tog tereta i pritiska njima donesemo mirnoću. Sarajevo se kao tim dosta promijenilo, a određenih promjena u kadru smo imali i mi, pa dosadašnja tradicija rezultata ne treba toliko stavljati u prvi plan. Protiv Veleža nismo bili pravi i toga smo svjesni, a sada nam je svaka nova utakmica prilika da operemo taj gorak okus – istaknuo je Čuljak i dodao da se u Sarajevu sastav Širokog Brijega može nadati pozitivnom rezultatu.