open-navfaktor-logo
search
Objavila na Facebooku
Ivana Marić podnijela ostavku na mjesto predsjednice NO Kamernog teatra 55
Ivana Marić objavila je da je dala neopozivu ostavku na mjesto predsjednice nadzornog odbora JU Kamerni teatar 55.
02.06.2022. u 11:26
get url
text

VEZANI TEKST - Vlada KS imenovala Ivanu Marić za predsjednicu NO Kamerni teatar 55

Kako je navela, osjetila je moralnu potrebu za to nakon što Skupština KS nije prihvatila Izvještaj kamernog teatra 55 za 2021. godinu.

- Ne želim ulaziti u razloge zbog kojih zastupnici većine nisu prihvatili Izvještaj, iako je Vlada KS tj. nadležna ministarstva preporučili njegovo usvajanje s obzirom da je program rada realiziran, a da je finansijski izvještaj bez zamjerki. Podnošenjem ostavke želim ubrzati proceduru imenovanja novog predsjednika NO, kako bi taj proces protekao što brže, tako da ni uposlenici ni institucija ne trpe posljedice zbog promjene upravljačkih struktura - navela je marić.

Zahvalila se Vladi KS na ukazanom povjerenju, a novoj upravi zaželjela mnogo uspjeha u radu kako bi Kamerni teatar 55 ostao mjesto okupljanja, edukacije i druženja za sve svoje posjetioce.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam dobila priliku da svoje iskustvo i znanje podijelim sa sjajnim timom ove, meni jako drage, pozorišne kuće, koja se može ponositi brojnim, vrhunskim predstavama. Ukupan honorar od 800 KM, koji sam dobila za oko godinu dana na ovoj funkciji, sam donirala u humanitrne svrhe, kao što sam i najavila, a o čemu sam i pisala.

I za kraj jedno pojašnjenje. Ovo nije bilo moje radno mjesto, već samo predsjedavanje nadzornim odborom, koji se sastaje par puta godišnje. Moje radno mjesto je i dalje u organizaciji za koju radim zadnje 24 godine - napisala je na Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.