open-navfaktor-logo
search
Svaka joj je za muštuluka
Ivana Marić, po običaju, fuli i kad demantuje: Analitičarki nije jasno ko kandiduje, a ko imenuje
Ivana Marić, nezavisna analitičarka i v. d. predsjednice Nadzornog odbora Javne ustanove Kamerni teatar 55, istakla je kako je na ovu poziciju nisu kandidovale stranke "Četvorke" već nezavisni kandidat Damir Marjanović.
01.04.2021. u 14:26
get url
text

- Želim se zahvaliti Faktoru na muštuluku. Dobila sam informaciju da je Vlada KS potvrdila moj izbor za predsjednicu NO Kamenog teatra, ali još nisam dobila zvaničnu potvrdu pa zbog toga to nisam ni spominjala. Ja ipak nemam tako dobre veze kao osobe i mediji iz SDA okruženja. Žao mi je što ih ponovo moram demantovati. Naime, na ovu poziciju me nisu kandidovale stranke Četvorke već nezavisni kandidat Damir Marjanović – napisala je Marić na svom Facebook profilu.

VEZANI TEKST - Vlada KS imenovala Ivanu Marić za v. d. predsjednice Nadzornog odbora javne ustanove

Istakla je da je Marjanović njen dugogodišnji prijatelj, a da joj je ponudio ovu poziciju znajući koliki je "zaljubljenik i promotor pozorišta, a posebno Kamernog teatra".

- Dakle, ne radi se ni o kakvoj utješnoj nagradi niti o mom "uhljebljavanju", jer meni ne treba ni jedno ni drugo. Iskustvo sa kandidaturom za dogradonačelnicu Sarajeva i sve što se dešavalo oko toga, za mene je bilo neprocjenjivo. Na kraju je sve ispalo baš onako kako treba. Pored toga, ja imam posao od kojeg lijepo živim pa sam stoga Damiru odmah rekla da ću honorar koji budem dobijala za tu poziciju uplaćivati u humanitarne svrhe. Prvi honorar ću odmah uplatiti za tri sestre iz Bihaća, koje su žrtve nasilja u porodici i kojima će taj novac mnogo više značiti – navela je također.

Istakla je kako je funkciju predsjednice NO Kamernog teatra bez razmišljanja prihvatila.

- Bit će mi čast i zadovoljstvo da dam mali doprinos daljnjim uspjesima Kamernog teatra. Radujem se saradnji s ostalim članovima uprave i uposlenicima, a posebno s glumačkim velikanom Emirom Hadžihafizbegovićem, direktorom Kamernog teatra. On mi je na imenovanju čestitao šaljivom porukom: "Iznad Tešnja zora sviće, dobrodošla predsjednice". Sretna sam što je Vlada Kantona Sarajevo mojim imenovanjem potvrdila da u Sarajevu ima dovoljno ljudi koji ne nasjedaju na SDA spinove i koji se ne povlače pred njihovim napadima i prijetnjama. Uglavnom, ako želite promovirati neku funkciju, samo mene kandidujte za nju i to će automatski postati najvažnija i najbolje plaćena funkcija u državi – navela je Marić.

Uvažena analitičarka, u žurbi da se dopadne sama sebi, zaboravila je izgleda da pročita tekst koji "demantuje". Da je to učinila, "otkrila" bi kako nigdje ne piše da je "Četvorka" kandidovala jer takvo što na političkoj sceni više ne postoji, već se navodi da je njeno imenovanje bila "prilika da se Naša stranka, Narod i pravda i SDP oduže Marić jer nije ušla u izbor za dogradonačelnicu Sarajeva".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.