open-navfaktor-logo
search
Tvrdi na mrežama
Ivana Marić, nezvanična portparolka Christiana Schmidta: OHR će danas objaviti nove odluke
Ivana Marić, saradnica pojedinih međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini i osoba bliska "Trojki", koju mediji predstavljaju i kao "nezavisnu političku analitičarku", na društvenim mrežama je ustvrdila kako ima informacije da će Ured visokog predstavnika danas saopćiti odluku u vezi s formiranjem federalne izvršne vlasti. 
24.04.2023. u 13:57
get url
text

- OHR će danas objaviti nove odluke kojima će pokušati prevazići blokade SDfA (kovanica "Trojkinih" botova za SDA i DF, op. r.) za formiranje Vlade FBiH. Tim odlukama će omogućiti izražavanje volje birača, koju su SDfA korigovali vrlo sumnjivim transferima nekolicine zastupnika iz drugih stranaka, iz milion razloga. 

Novom odlukom OHR neće oštetiti nijedan narod, ni građane, neće stvoriti uvjete za treći entitet niti će prouzročiti raspad države. Ali bi mogao omogućiti da građani napokon dobiju novu Vladu FBiH, koju će činiti stranke za koje su oni glasali na izborima.

Odluka OHR-a će oštetiti samo pojedine stranke i političare koji su novcem pokušali nadomiriti nedostatak podrške građana i koji su blokirali formiranje vlasti jer ne mogu da prihvate da će nakon 30 godina u vlasti morati isprobati i opoziciju.

OHR je 2011. godine na dosta sličan način kaznio HDZBiH zbog blokiranja formiranje Vlade FBiH i jer su na silu htjeli postati dio vladajuće većine. Baš kao SDfA sada. Inzko je tada problem riješio i to jednokratnom odlukom. Tada se SDA nije bunila zbog jednokratnog rješenja - napisala je Marić. 

Pitanja kako Ivana Marić zna kada i kakvu odluku će donijeti Christian Schmidt možda je i suvišno, budući da se radi o osobi koja je sve vrijeme javno agitovala za Schmidtovo nametanje odluka radi uspostave vlasti i da "Trojka" dođe na vlast zajedno sa HDZ-om. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.