open-navfaktor-logo
search
Poručila na Facebooku
Ivana Marić: Neću izaći na proteste pred OHR
Ivana Marić, koja se u javnosti predstavlja kao politička analitičarka, poručila je kako večeras neće doći na protest ispred OHR-a.
25.07.2022. u 14:36
get url
text

- Neću izaći na proteste jer su OHR, Schmidt i administracije Njemačke, SAD-a, UK i drugih država, koje stoje iza ove odluke, uradile više za BiH i njene građane, nego svi ovi aktuelni političari zajedno. Više vjerujem u njihovu dobronamjernost jer su domaći političari pokazali koliko su im građani i njihova prava nebitni - napisala je Marić.

Dodala je da će "izaći na proteste koje opozicija organizuje protiv korupcije, za sniženje cijena, za smanjenje plaća političara, za smanjenje akciza na gorivo, izgradnju autoputa, za neovisnost pravosuđa, smjenu funkcionera sa lažnim diplomama... "

- Ali oni to nećete organizovati jer nije seksi i jer neće sebi da skaču u usta. Hoće li tražiti zatvaranje OHR-a jer su ih optužili za fašizam, nacionalizam, islamofobiju, diskriminaciju, legalizaciju etničkog čišćenja? Neće valjda dozvoliti da takvi "neprijatelji" BiH ostanu tu. Zapitajte se zašto to neće uraditi? - napisala je Marić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.