open-navfaktor-logo
search
Reprezentativac BiH
Italijanski velikan kvari Atalanti posao oko Ahmedhodžića, Malmo želi bankovne garancije
Još prije nego će s Malmom u protekloj sezoni osvojiti titulu prvaka Švedske, Anel Ahmedhodžić se dovodio u vezu s nekoliko evropskih velikana.
30.01.2021. u 12:15
get url
text

Spominjali su se Chelsea, Milan i Atalanta, a sada se navodno u utrku za potpis mladog stopera naše selekcije uključio Napoli.

Zbog naglog zaokreta koji se desio (Ahmedhodžić je prema italijanskim medijima bio blizu transfera u Atalantu), u švedskom klubu oprezni su s informacijama koje daju.

Direktor Malmoa Anders Palsson tvrdi da je transfer Ahmedhodžića još daleko od realizacije.

- Bilo je dosta upita, ali još uvijek ništa konkretno - kazao je Palsson.

Ipak, čini se kako bi bh. reprezentativac transfer mogao realizovati tek u ljetnom prijelaznom roku, pogotovo što zimski u Serie A traje do 1. februara u 20 sati.

Navodno Italijani žele obeštećenje od osam miliona eura platiti u dvije rate, dok švedski prvak i nije pretjerano zainteresovan za tu opciju, već želi puni iznos odmah ili čvrste bankovne garancije da će cijela cifra biti isplaćena do ljeta.

- Nema stresa, još uvijek sam mlad i mogu se razvijati. Vidjet ćemo šta će se desiti - riječi su Zmaja nakon što je odigrao 45 minuta u kontrolnom meču protiv gradskog rivala IFK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.