open-navfaktor-logo
search
"Kao duh"
Italijanski portal žestoko kritikovao kapitena Zmajeva
Najdalje u svojim kritikama otišao je Tuttomercatoweb.com, koji je Dijamantu za nastup protiv Torina dao ocjenu 5
06.01.2020. u 09:06
get url
text

Trećim prvenstvenim porazom u ovom sezoni fudbaleri Rome prekinuli su pozitivni niz od pet susreta u Serie A, a puni plijen sa Olimpica odnio je Torino koji je zahvaljujući golovima Andree Belottija slavio s 0:2. Napadač gostiju pogađao je u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena i u 86. minuti susreta.

Upravo je Belloti dobio najviše ocjene za svoj nastup protiv Vučice, dok su pojedini italijanski mediji, kao jednog od najslabijih pojedinaca sinoćnjeg susreta označili kapitena Zmajeva Edina Džeku.

Najdalje u svojim kritikama otišao je Tuttomercatoweb.com, koji je Dijamantu za nastup protiv Torina dao ocjenu pet, a novinari ovog portala nazvali su ga "duhom".

- On je bio jedan od najbezopasnijih igrača Rome u sinoćnjoj utakmici. Bio je poput duha i potpuno bezopasan - navodi Tuttomercatoweb.com.

Za razliku od italijanskog portala Sofascore.com je nastup Edina Džeke ocijenio sa 7.2, dok je mu je Whoscred.com dao ocjenu 6.7. Za obje ocjene može se reći da su procječne s obzirom na one koje je dobio ostatak tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.