open-navfaktor-logo
search
O budućnosti Dijamanta
Italijanski novinar tvrdi: Dogovor s Džekom može se postići s jednom rečenicom
I dok Edin Džeko još uživa u odmoru i spreman se za početak priprema u Italiji, ali i u našoj domovini mnogi se pitaju gdje će iskusni napadač nastaviti karijeru.
24.06.2021. u 20:01
get url
text

Novinar portala Laroma24.it Augusto Ciardi pokušao je ukratko objasniti budućnost kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Dogovor s Edinom Džekom može se postići s jednom rečenicom - tvrdi Ciardi, a sve to obrazlaže činjenicom da se "miriše" sa Joseom Mourinhom, te da bi jeda telefonski poziv bio dovoljan. Uz to navodi i da u opisu Džekinog Instagram profila još piše "kapiten Rome".

Ciardi se poziva i na objave koje je Džeko podijelio na svom Instagram storyju, među kojima je i objava u kojoj na fotografiji slavi pogodak sa Mkhitaryanom.

- Romi je potreban sjajan napadač, a on je već tu, kod kuće. Jak, iskusan, istog pedigrea kao i novi trener - pobjedničkog. S trakom ili bez nje (kapitenskom op.a) on je taj koji se indetifikuje sa klubom - navodi Ciardi, te dodaje kako je u proteklih šest godina "veze" Džeko često bio na izlaznim vratima Rome, ali nikad nije otišao.

- Bez obzira na to šta se desi sa Džekom ovog ljeta on će ostati jedan od najvažnijih igrača u historiji Rome - tvrdi autor teksta u kojem kao potencijalne zamjene za Džeku navodi Andredu Belottija i Maura Icardija, ali konstantno uz opasku "ako Džeko ode".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.