open-navfaktor-logo
search
Saga blizu kraja
Italijanski mediji otkrili kada će Edin Džeko "zadužiti" dres Intera?
Roma za Džeku traži 20 miliona eura, a Corriere dello Sport piše da će Inter prvo ponuditi 10 miliona eura plus jednog igrača
29.05.2019. u 09:37
get url
text

Za Edina Džeku, fudbalskog A reprezentativca Bosne i Hercegovine, slijede dvije vrlo uzbudljive i važne sedmice.

Kapiten Zmajeva predvodit će saigrače u gostujućim duelima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Finske (8. juna) i Italije (11. juna), a italijanski mediji najavljuju da bi najkasnije dan nakon meča u Torinu trebao završiti posao sa Interom.

- Džeko se nada da će 12. juna miran moći otići na ljetne praznike, te da će do tada sa sigurnošću znati da će u narednoj sezoni nositi dres Intera - piše Corriere dello Sport.

Međutim, isti izvor navodi da je Romin prioritet izbor trenera i da nemaju žurbe sa prodajom centralnog napadača. Za sada je izvjesno da Dijamant ima načelni dogovor s Nerazzurrima, prema kojem će zarađivati više od četiri miliona eura po sezoni i da će potpisati trogodišnji ugovor.

Već je poznato da Roma za Džeku traži 20 miliona eura, a Corriere dello Sport piše da će Inter prvo ponuditi 10 miliona eura plus jednog igrača. Jedna od opcija je da u pravcu Rima ode mladi napadač Facundo Colidio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.