open-navfaktor-logo
search
Samo još potpis
Italijanski mediji: Buffon dogovorio nastavak saradnje sa Juventusom
Zvanično potpisivanje će morati pričekati zbog globalne pandemije koronavirusa, ali prema navodima italijanskih medija Gianluigi Buffon i Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa su dogovorili obnovu saradnje do 2021. godine.
17.04.2020. u 14:32
get url
text

Legendarni 42-godišnji golman odlučio je produžiti ugovor sa Juveom do juna 2021. godine, nakon što je prošle sedmice u telefonskom razgovoru sa predsjednikom dogovorio uslove, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodno Buffon je dobio iste uslove koje ima u važećem ugovor, pa će tako nastaviti karijeru najmanje do ljeta naredne godine kada će imati 43 godine. Za sada pandemija koronavirusa sprečava zvanično sklapanje sporazuma, ali Buffon bi novi ugovor trebao potpisati čim se pruži prva prilika.

U Serie A, koja je trenutno prekinuta zbog pandemije korona virusa, Buffon je ove sezone branio sedam puta, jer je prvi izbor na golu Stare dame bio Wojciech Szczesny. U Kupu Italije je upisao tri, a u Ligi prvaka jedan nastup. No, očigledno da iskusnom čuvaru mreže ne smeta uloga podrške poljskom golmanu.

Buffon je u prvom navratu u Staroj dami proveo čak 17 sezona, od 2001. godine, kada je došao iz Parme, do 2018. Prošlu sezonu je branio za Paris Saint-Germain, ali se u ljeto 2019. odlučio za povratak u Torino. Tokom prvog boravka u Juventusu odigrao je 656 utakmica. Sa JUventusom je osvojio devet naslova nacionalnog prvaka, te pet pehara u Superkupu i četiri u Kupu Italije.

Za reprezentaciju Italije je branio čak 176 puta, po čemu je rekorder Azzurra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.