open-navfaktor-logo
search
Analiza Rome
Italijani se pitaju: Šta se desilo s Džekinim osmijehom?
Džeko je u ovoj sezoni postigao tek jedan pogodak i upisao dvije asistencije
22.09.2018. u 12:55
get url
text

Fudbaleri Rome nisu najbolje otvorili novu sezonu u Serie A. Poslije četiri kola nalaze se na devetoj poziciji sa pet osvojenih bodova, a upisali su po jednu pobjedu i poraz uz dva remija.

Da stvar bude gora po izabranike Eusebija Di Francesca i u novu sezonu Lige prvaka, gdje su prošle dogurali do polufinala, ušli su s porazom. Na gostovanju kod aktuelnog prvaka Real Madrida izgubili su s uvjerljivih 3:0.

I kako to obično biva kada ne ide onako kako bi svi željeli prvi se na udaru nađu oni koji su proteklih sezona bili nosioci Romine igre. S obzirom da iz prošle sezone u timu više nema Radje Nainggolana i Kevina Strootmana, dvojice izuzetno važni veznih fudbalera, na meti kritika našao se bh. reprezentativac Edin Džeko.

Džeko je u ovoj sezoni postigao tek jedan pogodak i upisao dvije asistencije, no za list Il Tiempo to nije dovoljno. Očito su u Italiji naviknuti na mnogo bolje partije Dijamanta.

Procenat realizacije Dijamanta ispod je njegovog igračkog nivao, a više udaraca od njegovih 18 prema golu protivnika uputio je samo Cristiano Ronaldo (25), dok je Lorenzo Insigne poravnat sa kapitenom fudbalske reprezentacije BiH.

- U Ligi prvaka prošle sezone naučio nas je da može biti lider ovog tima i da može pobijediti svakoga. Današnji Edin čini se da misli drugačije, nešto se očigledno dogodilo u njegovoj glavi. Kako pronaći njegov karakterističan osmjeh? Najbolje rješenje bi bio pogodak, on uvijek pomaže - navodi list Il Tiempo u komentaru na Romine igre u novoj sezoni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.