open-navfaktor-logo
search
Zloupotreba položaja
Istraga u Službi za zapošljavanje TK: Budić i Hasanović predati Tužilaštvu na ispitivanje
Bivša v. d. direktorice Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona (TK) Fatima Budić i šef odjeljenja općih i pravnih poslova Šemsudin Hasanović, nakon jučerašnjeg hapšenja, danas su predati u nadležnost Tužilaštva TK gdje će biti ispitani.
24.01.2023. u 21:48
get url
text
Fatima Budić i Šemsudin Hasanović

VEZANI TEKST - Uhapšena bivša v. d. direktorice i šef iz Službe za zapošljavanje TK

- Nakon što budu ispitani, bit će donesena tužilačka odluka o daljnjim mjerama, odnosno o tome da li će biti zatražen pritvor ili eventualno, mjere zabrane - rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Podsjećamo, oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, a u vezi s neregularnostima prilikom provedbe projekta sufinansiranja poslodavaca za zapošljavanje 200 osoba sa evidencije nezaposlenih pod nazivom "Posao za sve 2022." u ukupnoj vrijednosti 1,2 miliona KM, koji je objavljen u augustu 2022. godine.

Neregularnosti se odnose, pojašnjavaju iz Tužilaštva TK, na izmijenjene liste poslodavaca kojima su odobrena sredstva za sufinansiranje suprotno uvjetima u objavljenom programu, odnosno na to da su favorizirani određeni poslodavci sa kojima su zaključeni ugovori, a nisu bili na listi prioriteta, dok su određene firme koje su ispunjavale uvjete umjesto njih stavljene na listu za čekanje i tako im je nanesena šteta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.