open-navfaktor-logo
search
Oštećen ZZO TK
Istraga Tužilaštva TK zbog nelegalnih recepata i prodaje lijekova, pretresen DZ Lukavac, stambeni objekti, automobili
Kantonalno tužilaštvo u Tuzli vodi istragu u sklopu koje je izvršen pretres u Domu zdravlja Lukavac, a pretreseni su i osumnjičeni te jedna privatna zdravstvena ustanova, stambeni objekti, automobili i poslovne prostorije na području Lukavca i Tuzle.
03.02.2023. u 12:29
get url
text

Nezvnično saznajemo da se istražuje izdavanje recepata bez potrebe, koji su vršili doktori, da bi se ti recepti, odnosno lijekovi, kasnije prodavali, u čemu je glavnu ulogu igrao jedan medicinar.

Na ovaj način oštećen je Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, a sve se dešavalo u dužem vremenskom periodu.

Inače, pretrese su 1. februara, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, odnosno Odsjeka za borbu protiv privrednog kriminaliteta i korupcije, a na osnovu naredbe Općinskog suda Lukavac.

Kako nezvanično saznajemo u ovoj fazi istrage niko nije uhapšen.

- Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti i krivotvorenje službene isprave, a radi se o službenoj i medicinskoj dokumentaciji, bilješkama, nelegalno posjedovanim lijekovima, mobilnim telefonima i drugi predmetima koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku - saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.

Iz MUP-a TK su potvrdili da istraga još uvijek traje, a nakon što sve radnje budu kompletirane Kantonalnom tužilaštvu TK bit će dostavljen odgovarajući izvještaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.