open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Istraga stravične nesreće kod Hadžića: Tijela prevezena na obdukciju, čekaju se nalazi vještaka
Smrt je na mjestu nesreće konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, čija ekipa je ukazala ljekarsku pomoć i vozaču kamiona, 42-godišnjem M. M. iz Visokog
01.10.2019. u 10:45
get url
text

Tijela tri osobe koje su nastradale jučer u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-17, na dionici Hadžići-Pazarić, prebačena su u prosekturu Bare, gdje će u skladu s naredbom dežurnog tužioca biti obavljena obdukcija.

Kako je rečeno iz Tužilaštva KS, čekaju se nalazi vještaka mašinske i saobraćajne struke, koji će se izjasniti o uzrocima ove stravične saobraćajne nesreće.

Kako je navedeno u zvaničnom saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo, automobilom "peugeot 307", koji se sudario sa kamionom "MAN" upravljala je 21-godišnja A. D., nastanjena u Hadžićima, a sa kojom su se u trenutku nesreće nalazili S. S. (57) i dijete rođeno 2019. godine.

Podsjetimo, u pitanju su majka, njena beba i njena majka, a svo troje su stradali na mjestu nesreće.

Smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, čija ekipa je na mjestu nesreće ukazala ljekarsku pomoć i vozaču kamiona, 42-godišnjem M. M. iz Visokog.

- Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode - saopćeno je iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.