open-navfaktor-logo
search
Osumnjičen za ubistvo
Istraga nije okončana: Tužilaštvo traži produženje pritvora Siniši Šakiću
Tužilaštvo RS-a uputilo je prijedlog za produženje pritvora za još dva mjeseca protiv Siniše Šakića zbog, sumnje da je ubio Slavišu Ćuluma.
25.08.2020. u 14:06
get url
text

Prijedlog je vijeću Okružnog suda u Banjoj Luci uputilo Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

- S obzirom da istraga protiv osumnjičenog nije okončana i da je u daljem toku istrage neophodno pribaviti potrebne podatke i dokaze, saslušati svjedoke, te obaviti određena vještačenja, republički javni tužilac predložio je da se pritvor protiv osumnjičenog produži jer i dalje postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, imajući u vidu težinu krivičnog djela, činjenicu da osumnjčeni nije bio dostupan organima gonjenja Republike Srpske, zbog čega je protiv njega bila raspisana potraga, kao i da se radi o licu izuzetno kriminogenog ponašanja koje je do sada više puta pravosnažno osuđivano - istakli su iz tužilaštva.

Produženje pritvora predloženo je i zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da sakrije, uništi, izmjeni dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da ometa postupak svojim uticajem na svjedoke ili saučesnike.

Šakić je osumnjičen za ubistvo Slaviše Ćuluma 15. maja u Dragočaju kod Banje Luke. Uhapšen je 28. jula u centru ovog grada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.