open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Istraga Krunićevog ubistva: Popović pušten, u Đukanovićevoj kući nađen ključ od "corse"
Krim-obradom utvrđeno da Popović nema direktne veze s ubistvom Slaviše Krunića
12.06.2019. u 10:36
get url
text

Sreten Popović, koji je uhapšen jučer u Banjoj Luci pušten je na slobodu, nakon što je krim-obradom utvrđeno da nema direktne veze za ubistvom banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića, potvrđeno je iz MUP-a RS-a.

Načelnica Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a RS-a Mirna Miljanović rekla je jučer da je izvršen pretres kuće Benedija Đukanovića, koji je u bjekstvu, a dovodi se u vezu s ubistvom Krunića, te da su tom prilikom pronađeni predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku.

Prema nezvaničnim informacijama, pronađen je ključ od "opel corse" koju je, kako se pretpostavlja, koristio jedan od napadača Željko Kovačević, koji je ubijen u toku likvidacije Krunića u Glamočanima.

Ovo vozilo je policija pronašla 25. aprila u naselju Zalužani kod Banje Luke, a u vozilu je nađena i određena količina marihuane.

U okviru istrage ubistva Krunića dosad je uhapšen radnik firme "Sector security" Rodoljub Gajić iz Banje Luke, koji je osiguravao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliju Baldu.

Uhapšen je i Emilio Baldo, dok se za drugim osumnjičenim Benedijem Đukanovićem i dalje traga.

Krunić, njegov pratilac Žarko pavlović i napadač Željko Kovačević ubijeni su u sačekuši u Glamočanima kod Banje Luke u noći između 22. i 23. aprila.

U pucnjavi je ranjen i drugi Krunićev pratilac Goran Ilić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.