open-navfaktor-logo
search
Višća ostao bez trenera
Istanbul Bašakšehir sporazumno prekinuo saradnju sa Burukom
Fudbalski klub Medipol Bašakšehir, za koji nastupa i bh. fudbalski reprezentativac Edin Višća, u petak se razišao s trenerom Okanom Burukom, javlja Anadolu Agency (AA).
29.01.2021. u 12:57
get url
text

U saopštenju Bašakšehir je naveo da su se obje strane, klub i 47-godišnji turski trener Buruk, dogovorili o sporazumnom prekidu saradnje.

Buruk, nekadašnji veznjak Galatasaraya i Intera iz Milana, 2020. godine odveo je istanbulski klub do prve titule prvaka Turske.

Bašakšehir je zahvalio Buruku i njegovom osoblju na angažmanu i radu koji su uložili kako bi osvojili Super ligu Turske i poželio im sve najbolje u karijeri.

Također, u eri Buruka, Bašakšehir se uspio plasirati u grupnu fazu Lige prvaka ove sezone. No, istanbulski tim je zauzeo posljednje mjesto u grupi u kojoj su bili još Paris Saint-Germain, RB Leipzig i Manchester United.

Ove sedmice Bašakšehir je izgubio od Trabzonspora rezultaom 1:2 Superkupu Turske na istanbulskom olimpijskom stadionu Ataturk.

Bašakšehir igra loše u domaćem prvenstvu, pa se nakon 20 odigranih kola nalazi na 15. mjestu sa svega 24 boda, čak 20 manje od lidera Bešiktaša.

Buruk je tokom trenerske karijere vodio mnoge turske klubove, a u sezoni 2017/18 s Akhisarsporom osvojio je Kup Turske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.